Силно компрометираната личност на Андрей Цеков, продължава да бъде лансирана

...
Силно компрометираната личност на Андрей Цеков, продължава да бъде лансирана
Коментари Харесай

От крипто-схемите на Ружа Игнатова до министър

Силно компрометираната персона на Андрей Цеков, продължава да бъде стартирана от Политическа партия Продължаваме Промяната, макар задълбочените журналистически следствия, оповестени през миналата 2022 година, разкриващи огромните лъжливи схеми на Цеков и брачната половинка му Деница, изразяващ се в източването на над 1,5 млн. лв. евросредства през кухи компании, написа в собствен материал " Блиц ".

Именно госпожа Цекова е сивият кардинал на фамилията, който режисира другояче кариерно развития облик на половинката си. Тя явно е наясно с това по какъв начин се хвърля прахуляк в очите на хората, защото ловко съумява да прикрие свързаността си с " една от най-големите интернационалните схеми за съмнителни дейности, осъществявани в миналото " (както е избрана от съда в САЩ) - OneCoin, респективно с криптокралицата Ружа Игнатова, се показва в обявата.

Но дано проследим историята хронологично: OneCoin е учредена през 2014 година от Игнатова със седалище в гр. София, пл. " Петко Рачов Славейков " 6А.

Касае активността на мрежата от компании, стоящи зад името OneCoin - едноименната българска криптовалута, донесла на създателите си милиардни облаги единствено за няколко години. Смята се, че посредством компанията OneCoin са осъществени схеми за над 4 милиарда $ посредством продажбата на подправена криптовалута.

През 2017г. Съединени американски щати упрекнаха Ружа Игнатова за организирането на финансова пирамида за схеми с криптовалута и пране на пари. Тогава тя изчезва безследно при полет от София за Атина и сега тя е измежду 10-те най-издирвани лица от ФБР в света. В разцвета на подправената крипто валута през 2015 година, за основаване на илюзорна визия за сигурност у жертвите-инвеститори, Ружа Игнатова афишира, че на OneCoin ще се прави новаторски по рода се финансов одит за определяне сигурността на блокчейна, предоставен на българската компания Семпер Фортис ООД, ЕИК: 201244625.

Управител и притежател на сдружението е 30-годишният тогава Диан Димитров. Експертизата на господин Димитров по това време се свежда до магистърска степен по „ счетоводство и надзор “, получена в УНСС. На 15.05.2015 година на особено проведена презентация в Дубай, той е показан като инспекторът, които ще ревизира най-успешната крипто валута в света (youtube.com - Audit Presentation, Dubai Event, May 15th, 2015).

Така наречената одитна презентация не е нищо повече от реклама на валутата, облечена в лъжлива обвивка за акредитацията на одитиращата компания, която даже няма формален web side.

На първо място господин Димитров най-нагло лъже, че представляваното от него сдружение е част от компанията Морис Интернешънъл (Morison Global (прешишно Morison KSi))(за информация Morison Global няма представителства в България). На второ място сдружението не разполага с нужния личен състав за реализиране на този уникален одит, или по тъкмо със „ стотици хора личен състав “, както твърди Димитров – от информация в Търговския указател се вижда, че сякаш огромната компания обезпечава приблизително по 2-3 лица годишно.

Нещо повече в youtube.com е пуснато изявление на Ружа Игнатова с Диан Димитров, който с екстаз изяснява по какъв начин OneCoin е неповторима и същинска крипто валута, транзакциите които вложителите виждат са годни и действителни (youtube.com - OneCoin Dr.Ruja Ignatova Interview with auditor Deyan Dimitrov). Горното ревю е належащо, с цел да разгледаме особените взаимовръзки сред Деница Цекова и Диан Димитров.

На пръв взор двамата нямат допирни точки, само че при по-внимателно вглеждане във веригата от личните им сдружения, се открива, че двамата разделят един офис и имат общи планове. Димитров напълно намерено и без терзание застава с името и лицето си зад схемата на OneCoin, само че действителен стопански консултант се явява госпожа Цекова, която има нужния ценз и опит за това, а и може да разчита на юридическата експертиза на брачна половинка си.

Дейността на негласните съдружници се реализира в центъра на София, на ул. Уилям Гладстон 54, под носа на Софийската градска прокуратура.

Собственото на и ръководеното от Деница Цекова сдружение " Инфинитус Ар Енд Ди " ООД, ЕИК: 203578883 (по-късно вляло се в „ Инфинитус “ ЕООД, ЕИК: 203105962) е основано през 2015 година с адрес гр. София, на ул. Уилям Гладстон 54, ет. 3.

По същото време Диан Димитров учредява личното „ Семпер Фортис Публичен Сектор “ ЕООД, ЕИК: 203476896, със същия адрес. На това място са регистрирани още две негови компании: АЕ Студиос ООД, ЕИК: 205338844 и Идеа Смарт ЕООД, ЕИК: 203535647, а на упоменатата Семпер Фортис ООД като адрес за преписка в интернет се появява точно ул. Уилям Гладстон 54, ет. 3, София.

В синхрон двамата спомагат за организирането и реализацията на схемите на Ружа Игнатова и натрупат забележителни дивиденти от активността си. Тук е мястото да отбележим, че Диан Димитров, Деница Цекова и Андрей Цеков са част от следствията, които се водят в Германия и Съединени американски щати, като участници в прането на пари посредством измислени консултантски контракти.

Сътрудничеството им не се лимитира единствено до финансовата пирамида на OneCoin. Както стана известно на необятната общност семейство Цекови учредяват редица компании „ пощенски кутии “, ръководени от едни и същи лица, за източване на евро фондовете в България. Едно от тези лица е точно Диан Димитров.

Пример за такова „ сполучливо “ подпомагане е планът " Център за подготвеност по персонализирана медицина, 3д и телемедицина, роботизирана и минималноинвазивна хирургия " финансиран по оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ с Възложител Медицински университет – Плевен.

Изпълнител по контракта е гражданско сдружение от три компании, една от които е Инфинитус на Деница Цекова. Общата стойност на контракта е 298 500 лева без Данък добавена стойност. От листата на основните специалисти се вижда, че госпожа Цекова е избрана за „ Ръководител на външен екип “, а Диан Димитров за основен специалист „ Управление на риска “.

Така госпожа Цекова върти ловко фамилния бизнес, до момента в който прожекторите са ориентирани към безупречния й брачен партньор, който надали не трябва показан като „ осъществил американската фантазия “.

Тръгнал от нулата и станал министър с труд и почтеност. Сегашният пост на министър на районното развиване и благоустройството, развързва ръцете на Цекови за едни от най-мащабните планове в страната, свързани с автомагистралите и ВиК услугите. Само за сведение представяме и дребна част от по-големите планове на госпожа Цекова, финансирани с евросредства и най-безцеремонно прибрани в персонални сметки:

1) Сдружение Институт за интеграция, научно изследователска и развойна активност и обучение (ИНИРДО), ЕИК: 177122217– Андрей Цеков е член на УС от 25.10.2021г. до 29.12.2021г., а Деница Цекова е член на УС и представител от 22.12.2016г. Членове на сдружението са ПРОПЪРТИ ТРЪСТ ЕООД, ЕИК: 175299699  и ИНФИНИТУС ЕООД, ЕИК: 203105962,  и двете лични на Цекови, както и АЙМЕГ ЕООД, ЕИК: 204104596 Сдружението е бенефициент по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 по Процедура „ Подкрепа за предприемачество “ по план " Предприемачеството - нова опция за моето бъдеще ".

В осъществяване на плана сдружението организира няколко лекционни курса в разнообразни градове на страната. Обща стойност на плана 345 221.91 лева

2) ИНФИНИТУС ЕООД, ЕИК: 203105962 – Деница Цекова е шеф от 16.06.2014 досега и ЕСК от 20.05.2021 година Това е най-мащабният план на фамилията, което сдружение независимо или с други юридически лица, е потребител на евросредства.

Основната дейност на ИНФИНИТУС ЕООД  е ориентирана към създаване и ръководство на планове по европейски, районни, национални грантови и донорски стратегии, финансови принадлежности и др. 

На уеб страницата на сдружението www.infinitus.bg са изброени голям брой планове, които дружектвото ръководи по разнообразни оперативни стратегии. Бенефициент по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “, процедура Подкрепа на микро и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19

Безвъзмездна помощ от Европейски Съюз: 10 000.00 лева Период: 26.06.2020 година – 26.09.2020 година

Фирмата е сътрудник, реализатор или подизпълнител на 1 плана от Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “,  по процедура „ Насърчаване на предприемачеството “ за план: Създаване и внедряване на пазара на услугите на компания за създаване на механически планове свързани с температурно и влаго картографиране (мапинг) на пространства и транспортни средства, свързани с потреблението на хладилна и климатична техника с бенефициер " ЙОНИК 2018 " ЕООД Обща стойност на плана: 231 499.40 Отчетена стойност от Инфинитус ЕООД: 22 200.00 лева  

Свързани сдружения с ИНФИНИТУС ЕООД:

- ДЗЗД „ Управление Иновативна Медицина ”, Булстат: 177461616 с участници:   АЙМЕГ, ЕИК: 204104596, ИНФИНИТУС,   ЕИК: 203105962, ТИМБЕЛИН, ЕИК: 206019671.

Управляващ: Деница Цекова  

Изпълнител по контракт за ръководство на Проект BG05M2OP001-1.002-0010-C03 " ЦЕНТЪР ЗА КОМПЕТЕНТНОСТ Пожарна охрана ПЕРСОНАЛИЗИРАНА МЕДИЦИНА, 3Д И ТЕЛЕМЕДИЦИНА, РОБОТИЗИРАНА И МИНИМАЛНОИНВАЗИВНА ХИРУРГИЯ " финансиран по оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ с Възложител МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН. Договор № 22/05.11.2020 година Краен период: 31.12.2023 година Стойност на контракта: 298 500 лева без Данък добавена стойност  

- ДЗЗД Геозащита Своге, Булстат: 177222210 с участници: БИ Европейски Съюз ПРОЕКТ, ЕИК: 175245872;ИНФИНИТУС, ЕИК: 203105962;          

ГЕОТЕХНИКА - АБС, ЕИК: 130298379. Управляващ: Тома Огнянов Чакалов

Обществена Поръчка: Договор № 490/24.11.2017 година за Услуги по процедура: Експертна помощ за подготовка на планово предложение по Приоритетна Ос 4 на ОПОС 2014-2020, процедура BG16M1OP002-4-003 „ Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси за ограничение на риска от тях (вкл. по републиканска пътна мрежа) “

- Укрепяване на свлачище SFO 43.65869-01, гр. Своге, кв. Старо село, а точно:

- Подготовка и правене на документи

- Проучване и предпроектни архитектурни услуги

- Услуги свързани с разбор

- Консултантски услуги по планиране и конструиране на строителни уреди

Възложител: Община Своге Стойност на контракта: 537 500 лв. без Данък добавена стойност Обществена Поръчка: Авторски контрол по план: Експертна помощ за подготовка на планово предложение по Приоритетна Ос 4 на ОПОС 2014-2020, процедура BG16M1OP002-4-003 „ Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси за ограничение на риска от тях (вкл. по републиканска пътна мрежа) “

- Укрепяване на свлачище SFO 43.65869-01, гр. Своге, кв. Старо село Обща стойност на контракта, финансирана по плана: 11 376.00   На 16.09.2021 година в ИНФИНИТУС ЕООД  се влива друго сдружение на Деница Цекова ИНФИНИТУС АР ЕНД ДИ ЕООД, ЕИК: 203578883. То от своя страна извършва следните планове: Обществена Поръчка: Осигуряване на техническа, финансова и юридическа експертиза за ръководство на план,,JOINT VOLUNTEERING FOR A SAFER LIFE - СЪВМЕСТНО ДОБРОВОЛЧЕСТВО ЗА ПО-БЕЗОПАСЕН ЖИВОТ ”.

Договор № 00-07-796 от 15.10.2019 година

Възложител: Община Тутракан

Стойност на контракта: 58 850 лв. без Данък добавена стойност  

Бенефициент по Оперативна Програма " Иновации и конкурентоспособност " 2014 – 2020, по която взе участие с „ Разработване на семантично-обогатен списък за планове по европейски донорски стратегии на национално и наднационално равнище - БИАРА “. Програмата се съфинансира от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване, по контракт за безплатна финансова помощ BG16RFOP002-1.002-0392-С01.

Обща стойност на плана 420 616.00   Фирмата е сътрудник, реализатор или подизпълнител на 1 план от Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “,  по процедура „ Насърчаване на предприемачеството “ по план Създаване и развиване на издателство " Еделвайс Прес " с бенефициент " Еделвайс Прес " с ЕИК: 205244918. Обща стойност на плана: 234 388.03 лева Отчетена стойност от Инфинитус ЕООД: 3 600.00 лева Свързани лица с ИНФИНИТУС АР ЕНД ДИ ЕООД: - ДЗЗД " АЙМЕГ-ИНФИНИТУС ", Булстат: 177401149 с участници: АЙМЕГ ЕООД, ЕИК: 204104596 и " ИНФИНИТУС АР ЕНД ДИ " ООД, ЕИК: 203578883.

Управляващ: Паулина Николова Милева.

Изпълнител по контракт за ръководство на план за основаване на Център за подготвеност „ Устойчиво оползотворяване на биоресурси и боклуци от лечебни и ароматични растения за новаторски биоактивни артикули “, по отношение на осъществяването на план № BG05M2OP001-1.002-0012 за основаване на Център за подготвеност „ Устойчиво оползотворяване на био-ресурси и боклуци от лечебни и ароматични растения за новаторски биоактивни артикули “ по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020. Договор № 47/28.11.2019 година

Възложител: Институт по органична химия с център по фитохимия - Българска академия на науките

Стойност на контракта: 213 000 лева без ДДС
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР