Силният вятър събори дърво в Пловдив, което падна върху пейка

...
Силният вятър събори дърво в Пловдив, което падна върху пейка
Коментари Харесай

Заради силния вятър - дърво падна върху деца в Пловдив

Силният вятър събори дърво в Пловдив, което падна върху скамейка с четири деца. Инцидентът е станал на ул. „ Богомил “ 67. Почти незабавно е пристигнала кола за спешна помощ, както и екип на „ Гражданска отбрана “. Те саоткаранив лечебно заведение.

Заради мощния вятър в града на тепетата е паднало и още едно дърво- до кръстовището на улиците „ Стефан и Обрейко Обрейкови “ и „ Достоевски “ в „ Северен “. Има информация и за рисково наклонено дърво на ул. „ Генерал Данаил Николаев “ 20. Своевременно са изпратени екипи, както на посочените адреси, по този начин и в Цар-Симеоновата градина, където са паднали клони.

Жълт код за мощен вятър е разгласен за територията на Пловдив, като тук-там поривите са изключително мощни. Освен падналите дървета и сухи клони, някои от тях върху паркирани коли, има съборена и част от външна мазилка, както и запалени боклуци на бунище.

Щетите са най-вече материални. Дежурни пожарни и избавителни екипи са изпратени на посочените местопроизшествия.

От общината предизвестяват пловдивчани по опция да се въздържат от излизане на открито, да не минават и паркират колите си под дървета или строителни обекти.

Обстановката се следи, увериха още от локалната администрация, а при незабавни случаи жителите да се обаждат на тел. 112.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР