Силният вятър разпалва лесно пожари и предизвика проблеми с морския

...
Силният вятър разпалва лесно пожари и предизвика проблеми с морския
Коментари Харесай

Нова драма в Гърция пак блокира стотици българи ВИДЕО

Силният вятър разпалва елементарно пожари и провокира проблеми с морския превоз в Гърция. Напрегнатата конюнктура се добави и от земетресението от 4,8 по Рихтер сред Крит и Санторини.

Ужас на Самотраки: Стотици са блокирани, измежду тях и българи

Няма жертви и потърпевши хора. Туристите не са застрашени от злополучие.

Ситуацията в Гърция остава усложнена поради високите до 40 градуса температури и мощни ветрове. Риск от пожари има съвсем в цялата страна. За едно денонощие са избухнали над 180 пожарни огнища, оповестяват от Гражданска отбрана.



Екипите съумяха да овладеят огнената буря наоколо до Атина. Последствията са - 4 изгорели къщи, огромна област от гори същи е изпепелена. Прекъснат е сигналът на телевизионните и радио медии.

Нови пожари горят до Александруполис, на остров Крит, на остров Кефалоня и в област Месиния. Огнеборците предизвестяват, че мощният вятър разпалва още веднъж потушени огнища.

Вятърът попречва фериботната връзка със Самотраки. Последният транспортен съд, който съумя да дебаркира на острова, беше в събота.

Силни морски стихии не разрешиха и през днешния ден на ферибот да доближи Самотраки. Натоварен със 700 туристи и коли, корабът се върна на пристанището в Александруполис. При толкоз мощно неспокойствие, съгласно опитни моряци, не е допустимо да се пусне котва на пристанището.

Стотици туристи, измежду които и доста българи, са блокирани към този момент втори ден на гръцкия остров Самотраки. Туристите описаха, че първо им обяснили, че онлайн системата за резервации се е развалила, а по-късно им споделили, че корабът от Александруполис бил развален. Накрая им обяснили, че не може да се пътува поради неприятно време и мощен вятър, оповестява Нова телевизия.

Хората, чиито резервации били завършили, трябвало да изоставен хотелите. Така се оказало, че мнозина би трябвало да спят на улицата, а други - в колите си. Гръцките управляващи търсят вид за решение на казуса, оповестяват локалните медии, само че досега подобен не е открит.

До края на деня втори ферибот ще се опита да обслужи връзката за Самотраки.

Проблеми има и с други фериботни връзка, като сред Наксос и Миконос, където за няколко часа прекратиха придвижването на кораби.

Прогнозите са от на следващия ден намаляване напразно и леко намаление на температурите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР