Силният вятър през цялата нощ е причина пловдивчани и жители

...
Силният вятър през цялата нощ е причина пловдивчани и жители
Коментари Харесай

Бурята отнесе дървета, покриви и огради в Пловдивско

Силният вятър през цялата нощ е причина пловдивчани и поданици на региона да подадат голям брой сигнали на тел 112. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология скоростта му е 14-19 m/s, а поривите доближават до 25 m/s, заяви БНР.

Получените известия за паднали стърчащи елементи от покривни структури, остарели дървета, керемиди и предмети са над 30, оповестяват от пресцентъра на пловдивската полиция.

В 9 часа на улица " Иван Шишманов " спешни екипи са почнали отстраняването на паднало дърво върху автомобил. Работи се и за премахването на паднала ламарина от покрив на бул. " Освобождение ". Отстранява се и паднала ламаринена ограда на бул. „ Менделеев “, която краткотрайно затруднява придвижването в една от трите ленти. Екип на Пето районно управление (на МВР) оказва подпомагане.

По информация от Оперативна програма " Паркове и градини " дървета са паднали върху коли на улиците „ Месемврия “, „ Карловска “ и „ Пейо Яворов “ като са нанесени съществени материални вреди. Най-много сигнали са пристигнали от регион „ Източен “ - по бул. „ Цариградско шосе “ и улиците „ Богомил “ и „ Възход “.

Силният вятър е изтръгнал електрически дирек и той е паднал върху паркиран автомобил край блок 283 в жилищен регион " Тракия ". Пристигналият на място екип на Общинското дружество " Организация и надзор на превоза " е открил, че в основата си стълбът е корозирал. Това е повода да падне от поривите на бурния вятър. Той към този момент е отхвърлен, а мястото на случая се обезопасява. При първа опция ще бъде инсталиран нов дирек, твърдят от транспортното дружество.

Тъй като се чака стихийният вятър да продължи, от Община Пловдив призоват жителите да приберат от терасите на жилищата си предметите, които има заплаха да паднат от поривите напразно. Препоръчва се хората, които нямат наложителна работа на открито, да не излизат, а останалите да заобикалят да се движат под дървета, високи здания и строителни обекти.

Сигнали за нанесени вреди от вятъра са получени от Първомай и Асеновград, четири са в села към Община Марица и по един в Карлово, Стамболийски, Съединение и село Поповица.

Около 3.40 в Карлово преминаващи по основен път II- 86 са алармирали за паднало дърво на пътя сред градовете Карлово и Баня. Проблемът е бил отхвърлен за по - малко от половин час.

Около 5 часа в районно управление (на МВР) Първомай е получен сигнал за паднало остаряло дърво на пътя Дълбок Извор - Първомай, само че след бързата интервенция на пожарната дървото е било преместено от пътната настилка и все още придвижването в сектора също се прави обикновено.

Данни за други по - съществени вреди или потърпевши няма.

Екипи на пловдивската пожарна са се отзовали на 7 сигнала на жители в Пловдив и на още 16 в региона за времето от 21.30 ч. нощес до 5.30 ч. тази заран.

Сигналите са за нанесени материални вреди по коли и здания от паднали рискови предмети вследствие на мощния вятър.

Няма потърпевши хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР