Силният вятър мелтем, който предизвиква големи вълни по брега на

...
Силният вятър мелтем, който предизвиква големи вълни по брега на
Коментари Харесай

Прогноза на спасители: Поне още два дни морето няма да става за плуване

Силният вятър мелтем, който провокира огромни талази по брега на Черно море, ще продължи най-малко още два дни. Това е минималния интервал, в който на плажовете няма да може да се влиза във водата. При по-лошо развиване на обстановката, интервала на непрекъснат червен байрак може да продължи още 6 или даже 9 дни, това сподели пред bTV спасителят от плажа на Бургас Веселин Илиев.

Днес съвсем на всички места по българското Черноморие на охраняемите плажове има наложена възбрана за влизане в морето. В южната му част вълните стигнаха тук-там до 3 метра височина.



Самите талази не са единствената заплаха, изключително за неопитните плувци. Същият, в случай че не и по-голям риск носи противоположното течение от връщането на водата от брега към морето. То е изключително рисково, тъй като може да отнесе краката на нагазилите в прибоя и да го “дръпне ” във вътрешността.

Силният североизточен вятър, който е провокира вълнението, е характерен за август. Днес обаче неговите стойности стигнаха до 40 м/сек., което е по-рядко срещане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР