Силният снеговалеж създаде огромни проблеми с трафика в половин България.

...
Силният снеговалеж създаде огромни проблеми с трафика в половин България.
Коментари Харесай

СНЕГЪТ ОТНОВО ИЗНЕНАДА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! България за поредна година се оказа в снежна клопка!

Силният снеговалеж сътвори големи проблеми с трафика в половин България. Движението е изключително затруднено в столицата. Снегопочистващите машини не могат да смогнат. Малките улици стават все по-непроходими, недоволстват за поредна година водачите. На места са формирани километрични опашки.

Ето и какво е положението в страната:

Зимата пристигна първо в западната част от страната. Силният сняг и дъждът скоро ще обзет цяла България. За през днешния ден е разгласен оранжев код за рискови превалявания в по-голямата част от страната.

В София и Драгоман към този момент има насъбрана снежна завивка, като в столицата тя е към 5 см. Тепърва и в регионите от Предбалкана дъждът ще минава в сняг и ще се натрупа снежна завивка. В останалите места преваляванията са от дъжд. Внимавайте и с вятъра в планините, който стига до плевел.

Валежите не престават до края на деня и през нощта ще вали. Утре до обяд също. Едва в следобедните часове във вторник се чака преваляванията да спрат. За нощните часове и на следващия ден до обяд в действие са нови предизвестия за България от първа и втора степен.

През нощта и в централните региони ще натрупа снежна завивка. В старопланинските проходи има заплаха от навявания.

В сряда денят ще мине без превалявания, а в четвъртък ще има слаби валежи от дъжд. За петък и събота се обрисува нова валежна конюнктура.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР