Силните ветрове, духащи в Егейско море и други части на

...
Силните ветрове, духащи в Егейско море и други части на
Коментари Харесай

Буря в Егейско море: Два круизни кораба 4 хил. пътници са блокирани при Крит

Силните ветрове, духащи в Егейско море и други елементи на Гърция, предизвикаха закъснения и анулирани фериботни автобуси в пристанищата на Атина във вторник, оставяйки доста гръцки острови откъснати от континента, предават международните организации.
В най-голямото пристанище на страната, Пирея, възбраната попречи на фериботите да отплават до островите сутринта. Само островите в Сароническия залив не са наранени от неприятното време.
Не отплаваха и фериботите в по-малките пристанища Рафина и Лаврио, което докара до цялостно прекратяване на трафика до Цикладските острови.
Междувременно два круизни кораба се наложи да дебаркират в залива Суда край остров Крит, откакто мощните ветрове направиха продължаването на плаването рисковано. На двата кораба има общо четири хиляди пасажери.
Метеорологичната работа на Националната обсерватория в Атина заяви, че ветровете във вторник са достигнали мощ от 8 по скалата на Бофорт в морето, което значи скорост от 75 км/ ч и високи талази с водовъртежи. Тези ветрове се чака да продължат през целия ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР