Силните слънчеви изригвания, които бяха регистрирани в последните дни, могат

...
Силните слънчеви изригвания, които бяха регистрирани в последните дни, могат
Коментари Харесай

Американски астрофизици бият тревога: Апокалипсисът е близо, Земята и Венера ще се сблъскат заради слънчевите изригвания!

Силните слънчеви изригвания, които бяха регистрирани в последните дни, могат да доведат до редица катаклизми от галактически мащаб, предизвестяват американски учени. По думите им, след явленията две от планетите в слънчевата система - Земята и Венера, са почнали да се доближават и в бъдеще това може да докара до конфликта им, оповестява Solarmax News. Заради мощните слънчеви изригвания гравитационните полета на доста от небесните тела са дестабилизирани. Максималното доближаване на Земята и Венера ще се случи в околните 10 години. В момента Венера се намира на разстояние от 38 до 260 милиона километра, само че слънчевите изригвания могат да трансформират какво скоростта на въртене, по този начин й траекторията й. Специалистите предвиждат, че в случай че това се случи, ще настъпят големи катаклизми.

Към днешна дата Земята и Венера се доближават на всеки 584 дни, само че в бъдеще цифрата може да се редуцира до 300. Това на собствен ред ще промени притеглянето, нашата планета ще престане да се върти към остта си и ще забави придвижването си към Слънцето.

Едната страна на Земята ще се окаже лишена от слънчева светлина и там ще настъпи безконечен студ. Другата половина пък ще ще бъде под непрекъснато влияние на високите температури и това изцяло ще промени живота на планетата. Вероятно огромна част от хората ще загинат, а тези, които оцелеят, ще мигрират в регионите на новите полюси, където температурите ще бъдат умерени.

Учените не бързат да предвиждат от какъв мащаб ще са следствията, защото доказателствата за сходно развиване на събитията не са доста.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР