Силните дъждове причиниха наводнения е редица райони в североизточната и

...
Силните дъждове причиниха наводнения е редица райони в североизточната и
Коментари Харесай

Големи наводнения в Румъния, стотици са са евакуирани, а една жена е загинала

Силните дъждове предизвикаха наводнения е редица региони в североизточната и централната част на Румъния и лишиха живота на един човек, оповестяват Медиафакс и осведомителният уебсайт Зиаре.
Жена на 81 години от североизточния окръг Ботошани е починала през днешния ден, откакто таванът на къщата й се срутил върху нея вследствие на поройните дъждове.
Хиляди жилища са наводнени, а стотици хора са евакуирани. Редица национални пътища са блокирани от наводненията, осведоми Българска телеграфна агенция.
Над 100 пожарникари са извикани, с цел да изпомпват вода от домове в централния окръг Брашов, където водата е заляла и мазето на една болница.
В североизточния окръг Нямц през нощта са били евакуирани близо 200 души поради заплаха от пълноводие на реки, заяви ръководителят на службата за изключителни обстановки Раед Арафат.
Пожарникари са отводнявали къщи през цялата нощ в източния окръг Вранча. Множество пътища са залети в централния окръг Харгита. Над 200 домове за наводнени в южния окръг Телеорман.
Хидролозите издадоха червен код за заплаха от наводнения в централните окръзи Брашов и Ковасна. Оранжев код важи за североизточните окръзи Ботошани, Нямц, Сучава, Яш и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР