Силни ветрове и проливни дъждове удариха Испания и Италия, причинявайки

...
Силни ветрове и проливни дъждове удариха Испания и Италия, причинявайки
Коментари Харесай

Силни бури предизвикват огромни смущения в Южна Европа

Силни ветрове и проливни дъждове удариха Испания и Италия, причинявайки всеобщи наводнения и съществени разстройства.


Силни ветрове и проливни дъждове връхлетяха пристанището на Палма на испанския остров Майорка.

Времето е част от мощна стихия, която се развихри в неделя сутринта, събори голям брой дървета, провокира неочаквани наводнения и повреди сцена за бикове в град Феланикс.

Гръмотевичните стихии накараха водачите да се движат в подли условия.

За Балеарските острови, Каталуния и Валенсия беше разгласен оранжев код за паника, а в град Барселона беше регистриран нов връх по количество на преваляванията.

Проливните дъждове натрупаха повече от 100 литра вода на квадратен метър в някои елементи на Каталуния в разгара на сушата. Във Виласар де Мар пожарникари избавиха водач, чийто автомобил беше понесен от водата и попадна под мост.

Мощни ветрове и проливни дъждове се изсипаха и в Северна Италия, първо в Ломбардия в събота, когато мощните стихии изкорениха дървета и повредиха покриви, а в неделя - в Лигурия.

В неделя сутринта хората в Генуа бяха сюрпризирани от проливните дъждове, а в Лигурия през по-голямата част от понеделник остава в действие висока степен на паника.

Циклонът " Попеа ", приближаващ от Северна Европа, си проправя път през страната и е на път да опустоши лятната гореща вълна, заяви Евронюз.

Междувременно в някои елементи на Гърция не престават да бушуват горски пожари. Пожарът, който избухна на цикладския остров Андрос в събота, евентуално породен от гръмотевица, беше овладян до неделя, защото пожарникарите останаха в основните горещи точки като защитна мярка заради мощните ветрове, които духат в региона.

Усилията за гасене на пожара са съсредоточени върху фронта край село Витали. На мястото на случая работеха 73 пожарникари с 18 пожарни коли, а два самолета и два хеликоптера оказваха помощ от въздуха.

С горещи и сухи лета южноевропейските страни са изключително податливи на горски пожари Въпреки това чиновници на Европейския съюз упрекнаха изменението на климата за възходящата периодичност и активност на тези пожари, като означиха, че 2022 година е била втората най-лоша година за регистрирани вреди от горски пожари след 2017 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР