Силни ветрове и проливен дъжд предизвикаха прекъсвания на тока и

...
Силни ветрове и проливен дъжд предизвикаха прекъсвания на тока и
Коментари Харесай

Хиляди останаха без ток във Франция заради бурни ветрове и наводнения

Силни ветрове и пороен дъжд провокираха спирания на тока и наводнения във Франция, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

В югоизточния район Рона-Алпи паднали клони и прекършени дървета прекъснаха тази заран електрозахранването на 6000 семейства, оповестиха френски медии, които се базират на локалния енергиен оператор. Правят се опити електрозахранването да бъде възобновено допустимо най-бързо.

Междувременно във Виен в Централна Франция пороен дъжд аргументи преливане на река Гартамп, заяви локалната префектура в „ Екс “. Няколко пътни артерии са наводнени и затворени за придвижване.

Телевизия „ Франс енфо “ също заяви, че жителите на къщите на разнообразни места в региона са били евакуирани на безвредно място.

Проливните дъждове през последните дни доведоха до наводнения във Англия, които попречиха провеждането на събитията, планувани за уикенда, когато католиците означават Великден, съобщи ДПА.

Според Метеорологичната работа през празничния уикенд се чакат още дъждове, като в понеделник в Англия и Уелс може да има разстройства в пътуването заради упования пороен дъжд. Тази заран английската Агенция по околната среда издаде 17 предизвестия за предстоящи наводнения в елементи от Уилтшър и Глостършър. Издадени са и 132 предизвестия за наводнения в Южна Англия.

Днес теренът на клуба по крикет на графство Уорчестършир беше напълно затрупан с вода, а конните надбягвания на пистата " Мъселбърг " край Единбург бяха анулирани заради подгизналия терен.

Крейг Снел, метеоролог от службата, предизвести, че в Англия и Уелс като цяло е най-вероятно да има слънчево време през днешния ден, само че от на следващия ден следобяд то ще стартира да се утежнява. Облаци от Северно море ще закрият Англия и Уелс на католическия Великден, което ще докара до сиво време и превалявания тук-там. След това в ранните часове на понеделник през Англия и Уелс ще премине пороен дъжд, който ще продължи през целия ден.

В Шотландия и Северна Ирландия и през двата дни ще има по-светли интервали.

Тези, които ще пътуват в понеделник, би трябвало да си плануват в допълнение време поради неприятните условия, поучават метеоролозите.

Основното надпреварване на пистата " Мъселбърг ", на която се организира Върджин Бет Куинс къп, с награден фонд 100 000 английски лири (126 250 долара), беше анулирано заради наводнената писта. Главният управител на пистата Бил Фарнсуърт посочи в обществените мрежи, че заради падналите дъждове, влажната зима и равнището на подпочвените води, " тук-там земята е подгизнала ".

В деня на надпреварите трябваше да се проведат фамилни събития, в това число годишното дерби на коргита, с присъединяване на спортни кучета, само че и то беше анулирано.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР