Силни валежи предизвикват хаос в много градове в Югозападна Германия

...
Силни валежи предизвикват хаос в много градове в Югозападна Германия
Коментари Харесай

Бури отмениха 70 полета във Франкфурт

Силни превалявания провокират безпорядък в доста градове в Югозападна Германия тази нощ и станаха причина за десетки анулирани полети от летището във Франкфурт.

Югозападната част на Германия беше наранена от мощни стихии в нощта против четвъртък: В Райнланд-Пфалц, Хесен, Баден-Вюртемберг и Бавария се наложи избавителни екипи да изпомпват водата от наводнени изби и подлези. Трудна беше и нощта в Хесен. Във Франкфурт в четвъртък сутринта пожарната работа заяви за към 400 повиквания, свързани с метеорологичните условия. В сряда вечерта летището във Франкфурт беше мощно наранено от проливния дъжд: най-голямото немско летище трябваше да прекрати полетите за няколко часа заради огромното количество дъжд. До началото на нощната възбрана на уеб страницата на летището бяха оповестени към 70 анулирани полета. Според първичните оценки на летището във Франкфурт четирицифрен брой пасажери са били наранени от проблемите.

Полицията в Офенбах оповестява за 30 случая, свързани с дървета върху пътни платна, и за свлачище на селски път в Йосгрунд. Никой не е потърпевш. В Дармщат пожарната работа оповестява за 43 случая. В Алсфелд гръмотевица е поразила еднофамилна къща в четвъртък вечерта, като е предизвикала вреди, оценени на към 10 000 евро, заяви сутринта полицията във Фулда.

Тежки стихии предходната седмица в Словения са станали причина също по този начин за проблеми в автомобилната промишленост. Причината е в концентиррането на голям брой клъстъри на снабдители за автомобилния отрасъл в засегнатия от бурите словенски район. Няколко хиляди словенски предприятия от всички браншове е трябвало да спрат производството си след наводненията, породени от проливните дъждове при започване на август. Сред тях са доставчиците BSH в Назаре, KLS Любно, TAB, Svilanit, ivarna Titan Cinkarna Celje, SIJ Ravne Systems, Cablex-M, Bisol Group и Lek. Тези компании играят значима роля за автомобилната промишленост. На уебсайтовете си те показват като свои клиенти многочислени известни автомобилни марки и огромни корпорации, като Audi, BMW, Daimler, Volkswagen, Volvo или Toyota, както и Airbus, Bosch, Linde или Siemens.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР