Силни валежи наводниха три града в Гърция. Най-малко 7 души

...
Силни валежи наводниха три града в Гърция. Най-малко 7 души
Коментари Харесай

Тежки наводнения в Гърция взеха жертви


Силни превалявания наводниха три града в Гърция. Най-малко 7 души са починали, а доста други са в неопределеност. Засегнатите обитаеми места са Мандра, Неа Парамос и Мегара, които се намират в регион западно от Атина, където са ситуирани доста заводи и хранилища.

Телевизионни фрагменти демонстрират полузалети от кални реки камиони и рейсове.

„ Имаме удостоверение за седем смъртни случая “, съобщи районният заместник-кмет Янис Василейо пред държавната телевизия ERT. Жертвите са петима мъже и две дами, всички от които на възраст над 45 години. Петима от жертвите са били открити или вътре, или край домовете си, оповестяват от гръцката пожарна работа. Други две тела са били открити в крайбрежните области, показаха от бреговата защита.

По думите му прогнозите за времето са неприятни и управляващите са под паника. Василейо добави също, че „ потоци от вода “ са наводнили километри от автомагистралите край морето.

„ Всичко е изгубено, бедствието е с древен размери “, сподели кметът на Мандра Йоанна Криекуки, съгласно която протичащото е без казус.

Пътищата край Неа Перамос на 27 километра западно от столицата са непроходими поради реки от тиня. Кметът Григорис Стамулис сподели пред телевизия „ Антена”, че на процедура целият град е под вода, съобщи БГНЕС.

Той добави, че са в ход избавителни интервенции за хора, които са блокирани в колите и домовете си, казвайки, че съгласно него никой не е в животозастрашаваща заплаха.

Гръцките малките екрани излъчват фрагменти от хора, които бягат от наводненията или се катерят по балконите и покривите на домовете си. Властите към този момент са получили над 300 позвънявания за помощ.
Атина през вчерашния ден разгласи изключително състояние на остров Сими, където имаше мощна стихия, поради която бяха прекратени електричеството и водата, а доста домове бяха наводнени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР