Силни гръмотевични бури се разразиха днес следобед в Централна и

...
Силни гръмотевични бури се разразиха днес следобед в Централна и
Коментари Харесай

През нощта валежите ще спрат

Силни гръмотевични стихии се развихриха през днешния ден следобяд в Централна и Източна България, както и в Западна Предбалкан, а измерените количества дъжд са от 8 до 28 литра на кв.м.

През нощта преваляванията в страната ще спрат, облачността ще намалее, ще бъде и съвсем безшумно и на следващия ден денем ще е най-вече слънчево.

След обяд ще се развие купеста облачност, само че основно в източните и планинските региони ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източната половина от страната до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 32°, по морския бряг 26°-28. И там след обяд и вечерта тук-там ще превали и прегърми.

Температурата на морската вода е сред 22° и 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност и на обособени места с валежи. Ще духа слаб до сдържан северен вятър.

В доста региони от Централна Европа,както и на Апенините ще се затопли и температурите ще са по-високи от междинните за месеца, в Рим утре- 40 градуса, във Виена 35. Над Западна Австрия, Германия и Швейцария ще доминира облачно време с превалявания от дъжд.В източните региони от Балканите след обяд също ще превали.

У нас през идващите дни времето ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и в планинските региони, а във вторник и сряда и в източните, на обособени места ще превали и прегърми. Температурите ще се покачат и в равнинната част от страната оптималните ще са над 30°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР