Силни експлозии е имало късно снощи в западните предградия на

...
Силни експлозии е имало късно снощи в западните предградия на
Коментари Харесай

Експлозии в Киев, сирени събудиха Лвов

Силни детонации е имало късно нощес в западните покрайнини на Киев. В столицата на Украйна е в действие 35-часов полицейски час. Руската артилерия и бойни самолети не престават да нанасят удари по разнообразни украински градове.

Сирени и в Лвов

Сирени разсъниха и малко след 3 часа тази заран жителите на Лвов, който е ситуиран в западната част на Украйна.

Градът до момента успяваше да избегне главната част от войната, обобщава АП. Според известия на публицисти там сега се включват въздушни сирени, които демонстрират, че цивилните жители би трябвало да се укрият в подземни бункери при положение на въздушни офанзиви от Русия.

Украинските медии оповестяват и за огромен гърмеж в село Мирне, западно от Одеса. Под офанзива продължава да е и Мариупол, който в продължение на 10 дни беше под цялостна блокада, без електричество и вода, а и без опция цивилното население да се изтегля. Към Мариупол са били изстреляни ракети от съветски боен транспортен съд.

Зеленски с послание

В следващо видеообръщение президентът Володимир Зеленски сподели, че мирните договаряния с Русия стартират да „ звучат по-реалистично, само че към момента е належащо време ", с цел да се реализира пробив. Русия продължава да упорства Украйна публично да се откаже от всякакво желание за присъединение към НАТО и публично да признае отделилите се провинции Донецк, Луганск и Крим.

„ Всички би трябвало да работят, в това число нашите представители, нашата делегация, за договаряния с Руската федерация. Трудно е, само че значимо, защото всяка война приключва със съглашение. Срещите не престават. Позициите по време на договарянията към този момент звучат по-реалистично. Все още обаче е належащо време, с цел да бъдат решенията в полза на Украйна. Окупаторите направиха очевидни нови военни закононарушения. Те нанасят удари към мирни градове, цивилна инфраструктура. Броят на ракетите, употребявани от Русия против Украйна, към този момент надвишава 900. Има толкоз доста авиобомби, че е невероятно да ги преброим”, съобщи Зеленски.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР