Силни експлозии бяха чути по едно и също време в

...
Силни експлозии бяха чути по едно и също време в
Коментари Харесай

Най-малко девет човека загинаха при взривове в две сомалийски военни бази

Силни детонации бяха чути едновременно в и към две военни бази в Сомалия, а армията съобщи, че са убити най-малко девет военнослужещи и че нападателите са дали доста жертви, съобщи Асошиейтед прес. Отговорност за офанзивите пое екстремистката формация " Аш Шабаб ".

Местни поданици описаха, че нападенията са били осъществени в Барире и Аудегле, на 75 километра южно от столицата Могадишу.

Командващият сомалийската войска военачалник Одауа Юсуф Раге удостовери, че е имало набези, само че сподели, че бойците на " Аш Шабаб " са били отблъснати и са понесли " тежки загуби ". По думите му въоръжените сили не престават да се борят с бягащите нападатели.

Генерал Мохамед Талил Бихи, комадващ пехотата, сподели, че са убити девет бойци, а 11 са ранени. Той съобщи, че армията е умъртвила 60 бойци на " Аш Шабаб " на едното място и 17 при другата база.

Според представител на групировката екстремистите са умъртвили 47 бойци. Той сподели, че нападенията са почнали със самоубийствени атентати с коли бомби.

Има безпокойство, че екстремистите от " Аш Шабаб " може да бъдат окуражени от сегашната политическа рецесия в Сомалия, откакто президентът Мохамед Абдулахи Мохамед е подложен на напън да се отдръпна. Изборите, които трябваше да бъдат създадени през февруари, са отсрочени.

Днес в Могадишу стартира среща сред политически водачи, на която се чака да бъде разисквани намирането на решение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР