Силната серия на Рома от началото на сезона приключи с

...
Силната серия на Рома от началото на сезона приключи с
Коментари Харесай

Моуриньо: По-добре да загубим един мач с 0:4, отколкото четири мача с 0:1

Силната серия на Рома от началото на сезона завърши с пагубна загуба с 0:4 от Удинезе. " Вълците " се представяха чудесно до този миг и това проваляне пристигна като гръм от ясно небе. Треньорът Жозе Моуриньо обаче одобри загубата метафизичен и съобщи, че по-добре отборът му да загуби един мач с 0:4, в сравнение с четири мача с 0:1.

" Моето пояснение е, че това бе сложен мач против сложен противник, който знае по какъв начин да играе по този метод. Не може да си позволиш да изоставаш в резултата против подобен конкурент, тъй като той знае по какъв начин да се отбранява, по какъв начин да те накаже на контраофанзива, да употребява тактически нарушавания, да управлява темпото. Получиш ли гол, към този момент си го закъсал. Имахме превъзходен късмет да изравним посредством Дибала, който, в случай че не гледаме резултата, бе най-хубавият състезател на терена. След това обаче Удинезе държеше нещата в свои ръце. Всеки път, когато контраатакуваха, бележеха гол. Нашите благоприятни условия бяха гредата на Манчини и една неотсъдена дузпа, при която обаче може би имаше и засада. Когато си изгубил с 0:4, няма какво да приказваме за съдията, това е мое предписание. ще кажа единствено, че избирам да изгубя един мач с 0:4, в сравнение с четири мача с 0:1. Така губим единствено три точки, а не 12 ", съобщи Моуриньо.

Следващият мач на Рома е в Лига Европа против Лудогорец в Разград.

" Имахме благоприятни условия да изравним и даже да поведем с 2:1, само че не ги използвахме. Те бяха рискови на контраофанзива, а някои от головете паднаха и поради самостоятелни неточности. Такива самостоятелни неточности обаче нормално идват след групови неточности. Трудно е, само че продължаваме напред. има много тимове в челото и би трябвало да продължим по пътя си.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР