Силната игра на Ивелин Попов, след като премина под наем

...
Силната игра на Ивелин Попов, след като премина под наем
Коментари Харесай

Предстои нова трансферна сага около Попето

Силната игра на Ивелин Попов, откакто мина чартърен от Спартак (Москва) в Рубин, бързо накара шефовете на казанския клуб да се замислят за непрекъснат трансфер на българина. Попето се разписа още в дебюта си против Анжи (1:1), по-късно вкара и на Урал при равенството в Екатеринбург (1:1), а през вчерашния ден на два пъти прониза вратата на Ахмат в дербито на Кавказ, приключило с триумф на Рубин с 3:2. Трябва да отбележим, че футболист номер 1 на България не игра против Спартак поради сделка сред клубовете и от изиграните 4 мача не попадна измежду голмайсторите единствено един път. Повече няма нито един състезател на Рубин от началото на сезона. Контрастът в представянето му спрямо първата част от акцията е голям, тъй като с екипа на първенците Попов не вкара нито едно попадение. Разбира се, една от аргументите е, че той постоянно оставаше на пейката, а също така в много мачове беше изтеглен по-назад в средата на терена, до момента в който в Рубин Курбан Бердиев го пуска като нападател.

Според информация на " БИЗНЕС Online ", управлението на клуба от Казан е почнало сондажи за това при какви условия може да бъде закупен Попов. Изданието акцентира, че с изключение на с играта си, българинът е впечатлил шефовете и с метода, по който се приспособява в новата за него среда и за малко време се трансформира в един от водачите на отбора.

Рубин не заплати нищо на Спартак за наема на офанзивния халф, а също така покрива единствено една трета от заплатата му, само че при положение на пълностоен трансфер, казанци ще би трябвало да извадят сериозна сума. Специализираният уебсайт Transfermarkt прави оценка Попов на 3,5 млн. евро, само че Спартак ще желае даже повече. Освен това, на този стадий Рубин не е подготвен да заплаща заплатата на българина от 1,8 млн. евро.
Проблемът е, че в Казан нямат изясненост с какъв бюджет ще разполагат през идващия сезон. Затова клуът никога няма да рискува занапред да извади милиони за който и да е футболист.

Предстоящите договаряния със Спартак ще се комплицирани и не е ясно дали ще се стигне до компромис. Твърди се, че московчани към този момент са се поинтересували дали Рубин ще желае да купи Ивелин, само че същинските договаряния ще се водят след края на сезона.

Спартак има интерес да продаде Попето, тъй като той към този момент е на 30 години, а Масимо Карера явно няма предпочитание да разчита на него. Важно е и мнението на самия футболист, който евентуално ще получи и други предложения. Премиер Лига 25 кръг, събота 7 април  Рубин 3:2краен резулат  Ахмат
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР