Силната игра на Григор Димитров през този сезон продължава да

...
Силната игра на Григор Димитров през този сезон продължава да
Коментари Харесай

Сервисът – силното оръжие на Григор

Силната игра на Григор Димитров през този сезон продължава да вълнува феновете и анализаторите в тениса. Специалистите от „ Tennis World “ направиха детайлна разработка на ударите на към този момент третия в международната класация. А статистиката демонстрира, че българинът фрапантно е подобрил най-важния си удар – първия сервис. „ И този факт е основен за сполучливия сезон на Димитров “, считат анализаторите.

Досега 2014-а се считаше най-хубавата година за Димитров. Тогава той има 61 порцента сполучлив първи сервис и е спечелил 77 % от точките в него. Направил е и 520 аса. През 2017-а обаче индикаторите към този момент са впечатляващи. Първият сервис е бил сполучлив в 64% от случаите, асовете са 563.
Силата също е вдигната. Скоростта на подаването е приблизително 193,2 км/ч, което е с над 8 километра в час повече от междинната скорост за 2016 година (185 км/ч).

Любопитно е, че двойните му неточности също са повече от последните 4 години – 254 в този момент, спрямо 217 през 2016-а, 153 през 2015-а, 216 през 2014-а и 164 през 2013-а.
По традиция Димитров ще стартира 2018-а на шампионата в Бризбейн (Австралия) от 1 януари. Именно там той завоюва купата през миналия сезон, което сложи началото на феноменалните му достижения досега. От звездите присъединяване са декларирали още Рафаел Надал, Милош Районич и евентуално Анди Мъри, в случай че е възобновен от контузията. А японецът Кей Нишикори с още три месеца ще отсрочи връщането си, поради болки в китката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР