Силната фигура в това правителство е Асен Василев. Лицето на

...
Силната фигура в това правителство е Асен Василев. Лицето на
Коментари Харесай

Доц. Гълъбов: Петков е лицето на кабинета, Асен Василев е силната фигура

" Силната фигура в това държавно управление е Асен Василев. Лицето на кабинета е Петков, само че мощната фигура е Василев. Мнозинството отхвърля да промени каквото и да от всичко написано от Василев.

Социалният разговор се утежни, синдикатите стачкуват ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS политологът доцент Антоний Гълъбов.

" Иска ми се качеството на обществения разговор да се усъвършенства. Синдикатите дадоха доста знаци, че не са удовлетворени от държавното управление. Всичко потегли от неспособността ръководещите да реагират на инфлацията и високите цени на всичко ", добави политологът.

Според Гълъбов явяването на митинга на " Възраждане " на премиера Петков е било и въпрос на образование.

" Той схваща, че " Възраждане " стартира да набира по-голяма поддръжка. Самият митинг е под въпрос, защото зеления документ ще отпадне по този начин или другояче.

Това не бе ослепителен PR ход, Петков няма да има никакви дивиденти от тази поява на митинг на опозицията ", счита той.

В борбата за отпадане на зеления документ за Гълъбов е спечелил опортюнизмът.

" Той бе въведен ненадейно и по този начин ще бъде изведен ", означи той.

Относно позицията на " Възраждане " за спора Русия - Украйна доцент Гълъбов съобщи, че Костадинов има изгода да го чуват хора, които симпатизират на Русия и да покачва разпозноваемостта на групировката си.

" Липсата на единодушие по тематиката Украйна и Русия в обединението бе неприятен знак, по-добре да не бяха излизали с декларация. За Българска социалистическа партия отношението към Руската федерация е определящо, изключително за електората им. От цялото българско държавно управление единствено външният министър съобщи ясна и безапелационна позиция по спора ", сподели още Гълъбов.

По мотив казуса с изрязаната фотография, която раздразни северномакедонския министър председател Димитър Ковачевски, доцент Гълъбов не има вяра, че има целенасочена тактика за повреждане разговора сред районен съд Македония и България.

За бюджета на България, който сега се приема, доцент Антоний Гълъбов съобщи, че той е тримесечен бюджет, което е прекомерно притеснително.

" Асен Василев съобщи, че инфлацията няма да доближи двуцифрено число, когато тя е 9,1. Такова изказване предстои на подозрение. Ясно е, че не бяха подхванати ограничения. Основният риск е в това, че Асен Василев твърди, че обществените вложения ще бъдат доста по-ефективни, тъй като няма да бъдат крадени с 40%, което не е доста несъмнено. Този бюджет оставя настрана значително обществени групи ", установи доцент Гълъбов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР