Силната буря, връхлетяла района на Халкидики и околностите на Солун,

...
Силната буря, връхлетяла района на Халкидики и околностите на Солун,
Коментари Харесай

Броят на жертвите в Халкидики расте

Силната стихия, връхлетяла региона на Халкидики и покрайнините на Солун, стана причина за гибелта на седем души, сред които и две деца.

Десетки хора са ранени, а полицията е оповестила един човек за липсващ. Властите са разкрили тялото на мъж, само че занапред ще се обяснява дали е на изчезналия.

Прекъснато е електроснабдяването и има нанесени огромни материални вреди.

Жертвите са туристи от Румъния, Чехия и Русия и са се намирали наоколо до първия ръкав.

Ранените са откарани в няколко лечебни заведения на Халкидики и в Солун, а по данни на представителя на държавното управление Стелиос Пецас, една жена е приета в болница в интензивно поделение.

Късно през нощта в региона на Халкидики е обявено извънредно положение заради бурните ветрове, торнадо и мощна градушки, които са оценени като „ невиждан феномен “.

Загинал е 39-годишен жител на Русия и двегодишният му наследник, убити от паднало върху тях дърво. Върху 54-годишна румънска туристка е паднал покрив на заведение, а в същата таверна е умряло и 8-годишно дете, също от Румъния.

Лошото време се оказва смъртоносно за стара двойка от Чехия, чиято туристическа каравана е била преобърната от бурния вятър.

Гръцката брегова работа е оповестила за липсващ риболовец в морето дружно с лодката си.

Министърът за гражданска отбрана Михалис Срисохоидис организира в Солун изключително съвещание на министерския съвет за първична оценка на обстановката.

Въпреки краткотрайното си деяние, към 20 минути, бурята остави след себе си големи материални вреди.

Гръцката противопожарна работа е получила над 600 позвънявания с молба за помощ и е помогнала при 235 избавителни акции, както и за отстраняването на паднали дървета. Най-малко 140 спасители са взели участие в интервенцията

Бурята се развихри, откакто температурите в Гърция доближиха 37 градуса през последните два дни

Телевизионни фрагменти демонстрират преобърнати коли, паднали дървета, разрушени покриви и кални свлачища. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР