Силна снежна буря вече е обхванала Северозападна България. Сняг вали

...
Силна снежна буря вече е обхванала Северозападна България. Сняг вали
Коментари Харесай

Снежни бури удариха България, виелицата се насочва към... ГРАФИКИ

Силна снежна стихия към този момент е обхванала Северозападна България. Сняг вали във Видин, Грамада и Кула, осведомят от „ Метео Балканс “.

Синоптиците сигнализират още от събота, че се чакат снеговалежи на 7-и и 8-и декември над страната. Най-обилни ще са във Видинска, Монтанска, Врачанска област, Централния предбалкан и планинските региони от Западна и Централна България.

Експертите предизвестяват, че настилката по пътищата ще е доста хлъзгава, защото в началото преваляванията ще са от дъжд. Възможно е да се образуват поледици и заледявания по пътищата.


Висок е риска над Предбалкан, Централна България и СИ България..Късно през нощта против 8-ми декември -дъжд над столицата последователно ще го обръща на влажен сняг.


Нека да се има поради, че предстоящите валежи ще са обилни по-количества, а най-интензивни, ще са над местата с оранжев цвят.

Оранжев цвят издаваме за продължителни и умерени по количества превалявания, като упованията ни са на доста места, да паднат количества до 20-30 л/кв.м, а над Южна България преваляванията ще са съпроводени от гръмотевици.

През нощта против 8-ми декември процесите ще обзет Централна България и Южна Румъния. Очаква се и снежна завивка да се натрупа над изобарните региони.

По-висока е вероятността по-високи полета с надморска височина от над 250-300 метра и Предбалкана. Над острената част от страната преваляванията ще са от дъжд и то по-значителни над Южна и Източна България

Значителни превалявания от сняг се чакат в Южна Румъния и крайните североизточни региони от страната, където не са изключени преваляванията да са съпроводени от мощен снеговалеж с композиция от мощни пулсации вятъра преваляванията от сняг ще минават в снежна вихрушка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР