Силна подкрепа за усилията на България в борбата с корупцията

...
Силна подкрепа за усилията на България в борбата с корупцията
Коментари Харесай

Подкрепа за позицията за Украйна и борбата с корупцията получи Петков в САЩ

Силна поддръжка за напъните на България в битката с корупцията получи министър-председателят Кирил Петков. Тя бе изразена по време на срещите му през днешния ден в Държавния департамент на Съединени американски щати във Вашингтон.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Петков е придружаван от министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на защитата Драгомир Заков, както и от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Премиерът срещна домакините с ограниченията на кабинета за премахване на корупцията, както и стъпките на държавното управление за правосъдна промяна.

Акцент в първите диалози на премиера през днешния ден бяха също дейностите на българското държавно управление , с които да бъде обезпечена енергийната самостоятелност на България и диверсификация.

Премиерът посочи напъните на кабинета да бъдат открити дълготрайни решения за страната ни, които да дават сигурност и непоклатимост, след едностранното преустановяване на доставките на газ от страна на " Газпром ".

Петков подчертава върху евентуалните благоприятни условия в тази посока и смисъла на интернационално съдействие, и по-специално със Съединени американски щати, по енергийните тематики.
 Кирил Петков и министри отиват в Съединени американски щати
Кирил Петков и министри отиват в Съединени американски щати

Той ще търси решения за енергийната самостоятелност

От американска страна беше приветствана също поддръжката на България за Украйна. Премиерът Кирил Петков удостовери безапелационната българска позиция във връзка с съветската експанзия. Министър-председателят означи още филантропичната помощ, която страната ни оказва на Киев, както и решението ни да предоставим военно-техническа помощ на Украйна.

В Държавния департамент на Съединени американски щати министър председателят Петков се срещна с основния консултант по енергийните въпроси Амос Хохщайн, с подсекретаря по политическите въпроси на Съединени американски щати Виктория Нюланд, както и с координатора по политиката на глобите Джим О`Браян.

След срещите си в Държавния департамент, министър-председателят посети Съвета по национална сигурност на Белия дом, където беседва със съветника по национална сигурност Джейк Съливан.
 Снимка 573438
Източник:

В рамките на визитата си във Вашингтон на премиера предстоят още диалози в Конгреса и в Световната банка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР