Силна и взривяваща беше речта на пловдивския митрополит Николай днес,

...
Силна и взривяваща беше речта на пловдивския митрополит Николай днес,
Коментари Харесай

Дядо Николай разтърси навръх Съединението: Връщаме се към Инквизицията, когато изгарят тези, които мислят различно!

Силна и взривяваща беше речта на пловдивския митрополит Николай през днешния ден, точно на Съединението. Толкова мощна, че накара претендентът за народен представител от Политическа партия - Росен Костурков да не издържи и бързо, бързо да напусне събитието. Така и не стана ясно на какво толкоз се възмути Костурков, откакто думите на Дядо Николай бяха за единство, а не за разцепление. Каквото, за жал, имаме от години у нас.

" Чувствам се по този начин, като че ли се връщаме още веднъж в Средновековието и в Испанската инквизиция, когато на кладата са били хвърляни и изгаряни живи всички, имащи смелостта да мислят друго от масата. Мислещите хора към този момент не се зачитат, в случай че не дават отговор на шаблона.

Омразата, егоизмът, злобата и ненавистта са ни завладели напълно, а това е нещото, което сигурно ще ни погуби и то в страшни страдания. Младите хора са настръхнали против старите, образованите са против по-малко образованите, тези от столицата плюят против тези от провинцията, по-заможните не харесват бедните ", сподели Дядо Николай.

Митрополитът е безапелационен, че не трябва единствено да отчитаме Съединението през днешния ден, а да създадем най-сетне стъпката към Единението си тук и в този момент. И да държим на нашите си национални полезности повече от тези, на които държи Европа. Българщината и вярата единствено ще ни спасят ", съобщи митрополитът.

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР