Силна и рядка буря, подобна на ураган или тайфун, този

...
Силна и рядка буря, подобна на ураган или тайфун, този
Коментари Харесай

Силна буря приближава Европа

Силна и рядка стихия, сходна на вихър или ураган, този уикенд ще удари източната част на Средиземно море, оповестява CNN.
Според малкия екран, това е хибридна стихия, която се назовава Медикейн (комбинация от британските думи за Средиземно море и вихър – б.р.) – нещо сходно на екваториален циклон. В него ще има фронтове, разнообразни въдушни маси, само че мощ напразно и интензивни превалявания ще наподобява на екваториален циклон.
Данните от изследване, извършено през 2011 година демонстрират, че в продължение на една година се случват една или две стихии Медикейн и че те най-често се появяват през септември или октомври, когато водата на повърхността на Средиземно море е относително топла, съобщи БГНЕС.
Въпреки това, с изключение на през септември или октомври, бурята Медикейн може да се появи по всяко друго време на годината.
Особено мощна стихия Медикейн удари региона покрай италианския остров Сицилия през 2014 година
Сегашната стихия през последните дни аргументи наводнения в някои елементи на Тунис и Либия, а в този момент през Средиземноморието се насочва на север към Европа.
CNN показва, че преминавайки през Средиземно море бурята евентуално ще придобие характерности на вихър и на следващия ден ще удари гръцкия остров Крит и южните елементи на Гърция, след което ще се насочи на изток към Турция.
Очаква се частите, през които минава бурята, да бъдат наранени от мощни превалявания и ветрове.
Както по-рано заяви МИА, Генералната работа за гражданска отбрана на Гърция предизвестява, че държавните институции са в положение на подготвеност в очакване на бурята и моли към жителите да бъдат деликатни.
Поради приближаването на циклона учебните заведения и детските градини през днешния ден са затворени в огромна част от Гърция.
Службата за гражданска отбрана пусна видео в обществените мрежи, което поучава жителите по какъв начин да се предпазят от бурята.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР