Силна гръмотевична буря с проливен дъжд взе най-малко две жертви,

...
Силна гръмотевична буря с проливен дъжд взе най-малко две жертви,
Коментари Харесай

Внезапна гръмотевична буря с пороен дъжд взе жертви в Москва, има и ранени

Силна гръмотевична стихия с пороен дъжд взе минимум две жертви, а други 10 са ранени в Москва. Тя е провокирана от леден атмосферен фронт, който се развихри през днешния ден в съветската столица.

Руското министерство на гражданската защита, изключителните обстановки и ликвидирането на следствията от стихийните бедствия предизвести, че до 22:00 ч. в Москва се чакат проливни дъждове и мощни ветрове, като в следобедните часове беше отправено предизвестие и за торнада.

Синоптиците оповестиха, че единствено за час в съветската столица са паднали 22 мм превалявания, което е една трета от месечната норма. В Москва бе оповестена оранжева 10-а степен на заплаха поради неприятното време, като поривите напразно доближиха до 25 метра в секунда.

Столичните управляващи приканиха жителите да се въздържат да остават навън, а всички водачи да бъдат деликатни зад кормилото. Заради неприятното време в съветската столица са затворени паркове и фестивални площадки, а градските спешни служби работят при засилен режим, като бързо отстраняват паднали дървета и демонтират развалени от вятъра постройки, оповестява Българска телеграфна агенция.

Московските летища " Шереметиево ", " Внуково ", " Домодедово " и " Жуковски " работят обикновено макар проливния дъжд и неприятното време. Не се оповестява за закъснения или анулация на полети.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР