Силна година очакват градските хотели във Варна. Първите организирани гости

...
Силна година очакват градските хотели във Варна. Първите организирани гости
Коментари Харесай

Азиатци харесаха зимна Варна

Силна година чакат градските хотели във Варна. Първите проведени посетители от Малайзия дойдоха броени дни след Нова година. Варна е част от Балканския им маршрут, включващ Атина и Букурещ.

„Пристигат за повторно и бяха впечатлени от смяната в града. Споделиха, че Варна е доста по-красива, зелена. Харесват им реставрираните остарели здания – монументи на културата и цялостната визия на центъра и крайбрежната зона“, изясни пред „Труд“ ръководителят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

Според него след огромните инфраструктурни поправки и поради многото нови авиолинии Варна е привлякла вниманието на азиатците като добра дестинация и през зимата. До пролетта в градските хотели ще отседнат японски, корейски и индийски групи, записали обиколни турове на Балканите.

Увеличават се и директните онлайн резервации, които към този момент са половината от общия брой записвания в обектите за отдих в града. Правят ги главно гърци, турци, а от година – и много французи и поляци.

Мнозина от тях също избират спокойствието отвън пиковите плажни месеци. Предварителните преговори сочат, че в крилата на сезона ще има сред 10 и 15% растеж на гостите, а през лятото чакаме към 3-4% растеж на приходите, предвижда Косев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР