Силна експлозия разтърси днес сграда в центъра на Париж, а

...
Силна експлозия разтърси днес сграда в центъра на Париж, а
Коментари Харесай

Силен взрив разтърси Париж. Най-малко 16 души са пострадали

Силна детонация раздруса през днешния ден постройка в центъра на Париж, а при избухналия пожар пострадаха минимум 16 души, заяви полицията, представена от Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че пожарът е наложил евакуацията на прилежащите здания, а над мястото на случая се издига пушек. Причината за гърмежа към този момент не е открита.

Фасадата на горящата постройка в Пети регион на Париж е рухнала, а спасители работят за издирването на оживели хора вътре в нея, заяви чиновник на парижката полиция. Експлозията е станала до историческата военна болница „ Вал де Грас “.

Началникът на парижката полиция Лоран Нунез сподели пред публицисти, че има минимум 16 потърпевши, в това число седем, които се нуждаят от „ незабавна здравна помощ “. Властите не прецизираха дали измежду ранените има хора „ с заплаха за живота “.

Пожарът е овладян, само че към момента не е изгасен, сподели Нунез.

Кметицата на региона, Флоранс Берту, сподели, че „ детонацията е била извънредно мощна “, и добави, че части стъкло още падат от прилежащите здания.

Полицейски чиновник загатна за няколко ранени, някои от които в сериозно положение, само че не даде съответни данни, защото спасителите към момента не престават работа.

Миризмата на изгоряло към момента се носи във въздуха, само че димът очевидно понижа, откакто пожарникарите овладяха пожара. Кварталът е отцепен и на място са изпратени доста пожарникари, спасители, служители на реда и бойци.

Говорителката на парижката полиция Лубна Ата сподели, че на този стадий е доста рано да се дефинира повода за пожара и не можа да удостовери версията за детонация на газ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР