Силна буря в Гълъбово събори шест електрически стълба във водите

...
Силна буря в Гълъбово събори шест електрически стълба във водите
Коментари Харесай

Силна буря в Гълъбово остави няколко населени места без ток

Силна стихия в Гълъбово събори шест електрически стълба във водите на язовир „ Розов бунар “. Няколко обитаеми места останаха без ток, само че повредите са отстранени.

Гълъбово
 © Българска национална телевизия
Бурята, съпроводена с дъжд и гръмотевици била извънредно мощна и е нанесла съществени вреди в Гълъбово. Наводнен е стадиона и спортната зала в града, а водата е проникнала и в приземните етажи на няколко общинска обекта.
Пламен Бараков - зам.-кмет Община Гълъбово: Основна са паднали дървета. Има повреди по мрежите на електроразпределение, паднали стълбове има.
Бурята е съборила 6 стълба с високо напрежение от 110 киловолта всеки във водите на язовир „ Розов бунар “. Аварирането на електропроводите докара до краткотрайно прекратяване на част от преноса на създадената електрическа енергия от Топлоелектрическа централа „ Брикел “.

Екипи на Енергийния систематичен оператор от Стара Загора, Пловдив и Хасково работят за премахване на вредите.
Ангелин Цачев - изп. дир. на Електроенергиен систематичен оператор: Изключително огромна гръмотевична активност,но не са паднали от мълния стълбовете.По-скоро от мощния вятър са се заформило нещо като торнадо или смерч над самия язовир, най-малко такива са сведенията от очевидци на място, само че от това е станало към този момент самото събитие.
От електроенергийния систематичен оператор увериха,че работата на Топлоелектрическа централа „ Брикел “ няма да бъде наранена. Предприети са ограничения и за възобновяване на падналите в язовира стълбове.

Работата по повдигането им стартира още на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР