Силна буря удари Гърция в нощта срещу събота. Активирани са

...
Силна буря удари Гърция в нощта срещу събота. Активирани са
Коментари Харесай

Свлачища и наводнения в Гърция, снежна буря в Англия


Силна стихия удари Гърция в нощта против събота. Активирани са свлачища, има голям брой наводнени здания и прекратени пътища. Най-засегнати са са регионите в западната част на страната.

Река Верга заля няколко села в област Илия. Дъжд съпроводен със мощни ветрове наводни пътища и приземни етажи на здания на остров Лесбос, съобщи БНР.

Щети има на остров Закинтос в Йонийско море. Властите оповестяват за наводнени индустриални предприятия и магазини, а тиня и свлачища затвориха част от пътната мрежа.

От Гражданска отбрана предизвестиха да се пътува единствено при нужда и то със съобразена скорост в рисковите области.

Във Англия също бушува мощна стихия. Двама души са починали, затиснати от повалени дървета. Вятърът тук-там е бил със скорост от 160 км/ час, съпроводен с превалявания от дъжд и сняг.

Телевизиите демонстрираха изумителни фрагменти от 120 тежкотоварни камиони на автомагистрала М 62, блокирани от снежна стихия, някои от тях повалени на една страна. Пътници във трен в Шотландия прекараха 17 часа, също блокирани от естествената буря. На доста места е прекратено електрозахранването, единствено в Шотландия без ток останаха над 100 000 семейства.

Има известия за отнесени покриви на къщи. Отменени са рейсове, влакове, фериботи и самолети. Трафикът е идзправен пред съществени проблеми. Температурите падат, което обръща дъжда в сняг и затруднява още повече придвижването. Очаква се бурята Аруен да утихне в неделя, само че на доста места към момента остава в действие код „ алено “. Шотландия и Североизточна Англия са най-сериозно наранени.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР