Силна буря превърна улиците на Благоевград в реки. В града

...
Силна буря превърна улиците на Благоевград в реки. В града
Коментари Харесай

Градушка и силен порой в Благоевград

Силна стихия трансформира улиците на Благоевград в реки. В града и покрайнините преваля и градушка.

Градушката е унищожила съвсем цялата земеделска годишна продукция в благоевградските села Бучино и Българчево , съобщи Българска национална телевизия.

Според локалните поданици на село Бучино в резултат на градушката 90% от земеделската годишна продукция е изцяло унищожена. В тази връзка кметският наместник на селото Петър Сукалински разяснява, че размерите на вредите са големи. В същото време хората нямали застраховки и ще търпят огромни загуби.



" В землището на селата Бучино и Булгарчево унищожените лозя са към 2 000 декара , а житните култури към хиляда декара. Частните зеленчукови градини в дворовете на къщите също са унищожени изцяло ", съобщи Сукалински.

Силният дъжд е разрушил и част от пътната инфраструктура.

Кметът на село Българчево Елена Стойчева заяви, че са унищожени четири километра и половина пътна земна основа, която обслужва лозовите масиви. Унищожена е и към 5 километра пътна настилка.

 Снимка 362429
Източник:

Клипове в обществените мрежи демонстрират следствията от мощния дъжд в регионалния град. Улици в центъра са наводнени, а поданици се оплакват от запушени канавки.

Клип демонстрира и, че дъждът е наводнил и читалище " Никола Вапцаров " в регионалния град.



Само в границите на миналото денонощие поради дъжда в региона са изпратени близо 30 сигнала към пожарната .
Всичките сигнали били за отводняване на приземни етажи и изби.

Пред Дарик регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов съобщи, че макар мощните дъждове, ситуацията в региона е спокойна .

" Започваме още веднъж наблюдаване на реките и язовирите на територията на региона. Пътуващите по републиканската пътна мрежа да бъдат деликатни, да карат с ниска скорост, защото чакаме съществено количество дъжд - сред 30 и 50 литра на квадратен метър ", прикани Михайлов.

 Снимка 362427
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР