Силите за териториална отбрана на Украйна са оборудвани с български

...
Силите за териториална отбрана на Украйна са оборудвани с български
Коментари Харесай

Ето какви са българските оръжия, пратени в Украйна

Силите за териториална защита на Украйна са оборудвани с български противотанкови оръжия, съобщиха от украинското Министерство на защитата. Български противотанкови гранатомети към този момент са изпратени на Силите за териториална защита на Украйна. Самостоятелна бригада от териториалната защита е направила проява с новопридобитото оръжие на 17.12, излиза наяве от обявата.

От известието обаче не излиза наяве дали тези оръжия са част от военната помощ за Украйна, гласувана от Народното събрание преди дни, или частни доставки. Противотанковите оръжия са предназанечи за заличаване на танкове, самоходни артилерийски системи и други бранирани машини, както и да унищожава силите на врага.



От бригадата показват, че с новите оръжия украинските противотанкови подразделения са оттренирали и показали качества за увищожаване на бронирани машини на врага и жива мощ.

От министерството показват, че противотанковите оръжия са били оборудвани със специфични оптични системи, както и с български снаряди и експлозиви, които също са били доставени.

Този вид оръжия магат да унищожават силите на врага в укрития и тухлени здания показват също по този начин от уеб страницата на МО на Украйна.



Според производителя, който от МО на Украйна показват като цех “Арсенал ”, тези снаряди могат да пробиват бронировка от 300 милиметра и да поразяват цели на разстояние 1,3 километра. Противотанковите оръжия са създадени от " Арсенал " в България.

От МО на Украйна показват още, че различен вид български протвотанкови оръжия също са влезнали на въоръжение в украинската войска. България дефинитивно взе решение за оръжейни доставки към Украйна предишния петък.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР