Силите за сигурност на САЩ са прехванали в началото на

...
Силите за сигурност на САЩ са прехванали в началото на
Коментари Харесай

Силите за сигурност на САЩ на крак - опитаха да отровят Доналд Тръмп

Силите за сигурност на Съединени американски щати са прехванали при започване на седмицата писмо с рицин, изпратено до президента Доналд Тръмп, оповестиха международните организации. Информацията беше обявена от телевизия Си Ен Ен и в. "Ню Йорк таймс ", които се базират на източници от вътрешното министерство.

Писмото, адресирано до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, е изпратено от Канада. Токсинът е бил открит в обект отвън рамките на президентството, където се ревизира пощата, изпращана до Белия дом. В момента с следствието на случая се занимават ФБР, Сикрет сървис и полицейската работа на американската пощенска работа.

Освен това Сикрет сървис ревизира дали не са били изпратени писма и до други високопоставени лица. Засега няма информация за опасност за публичната сигурност.

Намереният в пратката рицин може да провокира, в случай че бъде обхванат, гадене, повръщане, вътрешно кървене, прекъсване функционалността на някои органи и гибел. Това не е първият случай, при който Белият дом става обект на нахлуване с рицин. Естественият токсин е много постоянен, което разрешава изпращането му по пощата.

През 2018 година деец от "тюлените " на Съединени американски щати беше задържан и призна, че е изпращал на Тръмп и членове на неговата администрация (включително тогавашния министър на защитата и шефовете на ФБР и ЦРУ) писма, съдържащи субстанцията, от която се извлича рицин, напомня Българска телеграфна агенция.

През 2014 година мъж от Мисисипи беше наказан на 25 години затвор, откакто изпратил писма, посипани с рицинов прахуляк на президента Барак Обама и други високопоставени лица.

Засега няма коментар от Белия дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР