Силите за бързо реагиране на американската армия в Европа са

...
Силите за бързо реагиране на американската армия в Европа са
Коментари Харесай

Анализ: Частите за бързо реагиране на САЩ в Европа не могат да спрат руска агресия

Силите за бързо реагиране на американската войска в Европа са незадоволително оборудвани, незадоволително готови и погрешно проведени, с цел да се опълчват на военната експанзия от Русия, сочи вътрешно изследване, представено от Politico.
173-ата въздушнопреносима бригада със седалище в Италия, основен детайл на НАТО, която е прекарала огромна част от последното десетилетие и половина в Ирак и Афганистан, е лишена от " основни качества, нужни за ефикасното осъществяване на задачата и с решаваща скорост ", гласи анализът за бригадата, представен от БГНЕС.
Когато Русия нахлу в Украйна през 2014 година, парашутистите от тази част бяха първите американски бойци, които стигнаха до балтийските страни, с цел да възпират евентуално навлизане на източния фланг на НАТО. Но оценката разказва поредност от " пропуски в качествата ", които са разпознати в бойната единица по време на неотдавнашно образование с украински бойци с опит в битката със сепаратистите, подкрепяни от Русия, които употребяват евтини безпилотни и електронни военни средства, с цел да дефинират задачите за артилерийски обстрел и изпепеляват държавни бронирани бойни машини с най-съвременните съветски противотанкови ракети.
Някои от минусите, като неналичието на противовъздушна защита и електронни бойни единици и несъразмерната взаимозависимост от сателитни връзки и навигационни системи от GPS, са директните резултати от годините на война на армията в Ирак и Афганистан, където врагът няма въздушна мощ или друго високотехнологично съоръжение и технологии.
Анализът става ясно, когато Русия се приготвя за едно от най-големите военни учения в постсъветската ера – маневрите " Запад 2017 ", в които може да вземат участие до 100 000 бойци и ще се проведат по-късно този месец в Беларус. Той се появява също по този начин в миг, когато Пентагона се стреми да усили напъните си за въздържане на Русия, в това число посредством ротацията на други американски наземни елементи на краткотрайна основа в Източна Европа и балтийските страни, с цел да показват решителност. Това е част от напъните на администрацията на Обама, известни като Европейска самодейност за убеденост.
173-ата въздушнопреносима бригада, основана в Виченца, Италия, дойде в Ирак в първите дни на американското навлизане през 2003 година и е взела участие в дейни бойни дейности в Афганистан. Макар че персоналният ѝ състав - почти 4000 бойци - няма да може да се възпротиви независимо на евентуално съветско нахлуване против Европа, 173-та бригада се смята за главен детайл във възпирането на Москва от опасността за границите на НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР