Силите на Централното командване на въоръжените сили на САЩ (CEНТКОМ)

...
Силите на Централното командване на въоръжените сили на САЩ (CEНТКОМ)
Коментари Харесай

Убит е лидер на Ислямска държава, отговарял за атаките в Близкия изток и Европа

Силите на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (CEНТКОМ) са умъртвили Абд ал-Хади Махмуд ал-Хаджи Али и още двама дейци на екстремистката военна организация " Ислямска страна ", прибавя Пентагонът.

Мъжът е бил почитан водач на " Ислямска страна ", който е отговарял " за планирането на терористични офанзиви в Близкия изток и Европа ", се споделя в изказване на СЕНТКОМ, като се прибавя, че той е бил задачата на интервенцията.

Американските военни обявиха, че рейдът е бил подхванат, откакто разузнаването е разкрило скрит план на " Ислямска страна " за похищение на публични лица в чужбина, които да бъдат употребявани като лост за самодейностите на терористичната формация.

" Знаем, че ИД резервира желанието си да нанася удари отвън Близкия изток ", съобщи представителят на СЕНТКОМ полковник Джо Бучино. " Това ненадейно нахлуване нанася забележителен удар върху интервенциите на ИД в района, само че не отстрани способността на ИД да организира интервенции ".

По-рано през вчерашния ден СЕНТКОМ заяви, че при интервенцията са били убити две въоръжени лица, както и че се счита, че при интервенцията няма убити или ранени цивилни.

Ръководителят на Сирийският център за наблюдаване на човешките права Рами Абдел Рахман удостовери пред ДПА, че интервенцията е била извършена, и съобщи, че трима души са били убити, двама на мястото на самата интервенция, а третият - в покрайнините на едно село.

От СЦНЧП оповестиха, че нападението е осъществено в Джараблус, източно от Алепо, след среднощ в неделя, допълва БТА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР