Силите на САЩ за специални операции убиха лидер на терористичната

...
Силите на САЩ за специални операции убиха лидер на терористичната
Коментари Харесай

САЩ обявиха, че са ликвидирали лидер на Ислямска държава в Сомалия

Силите на Съединени американски щати за специфични интервенции убиха водач на терористичната организация " Ислямска страна " в Северна Сомалия, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на американски държавни източници.

В рамките на американската интервенция са убити Билял ас Судани, който съгласно Съединени американски щати е един от водачите на " Ислямска страна " в Сомалия, и десетима негови сътрудници.

Американските представители прецизираха, че президентът Джо Байдън е одобрил осъществяването на интервенцията по-рано тази седмица и че тя е била осъществена в границите на последните 24 часа.

Представителите отхвърлиха да разясняват елементи, свързани с интервенцията, и не засегнаха въпроса дали Судани е бил директна опасност за Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Правителствените представители обявиха, че Судани, който от години е бил наблюдаван от американското разузнаване, е играел основна роля при финансирането на интервенции на " Ислямска страна " в Африка, а също по този начин и на клон на терористичната организация в Афганистан, отбелязва Асошиейтед прес.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР