Силите на САЩ са унищожили на 6 април мобилна ракетна

...
Силите на САЩ са унищожили на 6 април мобилна ракетна
Коментари Харесай

САЩ унищожили ракети и дронове на хусите в Червено море

Силите на Съединени американски щати са унищожили на 6 април мобилна ракетна система земя-въздух в следена от йеменските бунтовници хуси територия в Йемен.

Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) от неделя.

Силите на Съединени американски щати също по този начин са свалили един безпилотен летателен уред над Червено море, се споделя в изказването, добавяйки, че транспортен съд на обединението също е разкрил, задействал и унищожил една идваща противокорабна ракета . Няма данни за потърпевши или вреди.
 Два кораба са обстрелвани край Йемен
Два кораба са обстрелвани край Йемен

Не се оповестява за вреди и потърпевши

Припомняме, че ден по-рано

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси в продължение на месеци в символ на взаимност с палестинците във войната в Газа.

Силите на хусите в Йемен обявиха в неделя, че са изстреляли ракети и дронове против английски, американски и израелски кораби . Групировката посочи, че е атакувала английски транспортен съд и редица американски фрегати в Червено море, до момента в който в Арабско море и Индийския океан е атакувала два израелски кораба, насочили се към израелските пристанища. Операциите са осъществени през последните 72 часа, сподели военният представител на хусите Яхия Сари в телевизионно изказване. Той не даде повече детайлности за офанзивите, оповестява " Ройтерс ".

Червено море е едно от най-често употребяваните морски пътища в света за доставки на петрол и гориво.

Министърът на защитата на Съединени американски щати многонационална задача за битка с офанзивите на хусите.
 Съединени американски щати търсят дипломатическо решение за Йемен
Съединени американски щати търсят дипломатическо решение за Йемен

Наясно са, че няма военно решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР