Силите на реда в Париж са използвали , за да

...
Силите на реда в Париж са използвали , за да
Коментари Харесай

Френската полиция с водни оръдия и сълзотворен газ срещу протестиращи

Силите на реда в Париж са употребявали, с цел да разпилян протестиращите при снощните конфликти с тях, заяви телевизия BFMTV.
В центъра на френската столица се организира шествие против законопроекта за „ световна сигурност “ , в което участваха няколкостотин души. Те се оповестиха против член 24 в този законопроект, който, съгласно тях, нарушава свободата на информация. Текстът планува санкция или затвор за период до 1 година за разпространяване „ на фотография на лицето или други елементи, които дават опция за идентифициране “ на служителя на реда или жандармериста по време на интервенция.
В законопроекта е записано, че наказване за разпространяване на фотоси следва да има, при положение, че задачата на причинителя е да се „ накърни физическата или психическата цялост “ на служителя на реда.
Профсъюзът на публицистите и правозащитните организации са на мнение, че по този метод за публицистите и елементарните жители ще бъде невероятно да снимат полиаи и да запечатат актове на принуждение от страна на полицията. Това стана мотив да призоват за присъединяване в митинга.
Според очевидци, в края на акцията сред органите на реда и протестиращите се е стигнало до насилствени дейности. Полицаи са били нападнати от радикални детайли и в отговор силите на реда са били принудени да употребяват сълзотворен газ и водни оръдия. Целта е била да се разпилян участниците в акцията, измежду които имало доста младежи, които се отдали на вандалски дейности, показва телевизионният канал.
Няколко индивида са арестувани и сега се прави оценка на вредите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР