Силите на Донецката народна република (ДНР) освободиха още две населени

...
Силите на Донецката народна република (ДНР) освободиха още две населени
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Украйна напускат позициите си, според Москва ходовете на Запада със санкциите са се изчерпали

Силите на Донецката национална република (ДНР) освободиха още две обитаеми места в посока Мариупол. Позиции към още две точки бяха изоставени от военнослужещите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това сподели представителят на националната милиция на ДНР Едуард Басурин. „ Военнослужещите от батальона на морската пехота на 36-та бригада на Въоръжените сили на Украйна, желаейки да спасят живота си, се отдръпнаха от позициите си в региона на Гнутово и Талаковка “, осведоми той.

По думите му „ в мариуполско направление елементи на Народното опълчение са овладели обитаемоте места Павлопол и Пищевик, както и прилежащите към тях региони и пътища “.

Над територията на ДНР са свалени две ракети от тактическия комплекс Точка-У. „ Рано сутринта (26 февруари – бел. ред.) силите за противовъздушна защита прихванаха две ракети „ Точка-У “ в ДНР. И двете ракети на тактическата ракетна система не са се взривили. В резултат на това са нанесени материални вреди на жилищни здания, икономически постройки и коли “, се отбелязва в известието на щаба на териториалната защита на републиката.

Представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков сподели, че националистическите батальони на въоръжените сили на Украйна, отстъпвайки, взривяват мостове и електрически подстанции зад тях. Според него съветските военни са поели цялостен надзор над Мелитопол. Руските въоръжени сили вършат всичко допустимо да изключат провокации от украински националисти и специфични служби, както и да подсигуряват сигурността на цивилното население, акцентира той.

В резултат на работата на съветските военни бяха изумени 14 военни летища, 19 командни пункта и информационни центрове, 48 радарни станции, както и 24 зенитно-ракетни системи С-300 и Оса - повече от 800 обекта в обща сума.

Повече от 80 украински граничари, които се предадоха на остров Змейни, бяха отведени в Севастопол. Генерал-майор Михаил Ясников, заместник-командир на Черноморския флот на Русия по логистика, показа детайлности: „ Днес група военнослужещи от остров Змейни беше доставена в Севастопол в избавителния влекач „ Шахтьор “ в размер на 82 души, поставили оръжие. и взеха решение да се върнат при фамилиите си.”

Конфронтацията в медиите продължава. Фейсбук, поради интервенцията по демилитаризиране на Украйна, отхвърли да даде на съветските държавни медии реклама и монетизация в обществената си мрежа. Натаниел Глайхер, началник на отдела за киберсигурност на обществената мрежа, написа в своя микроблог в Twitter: „ Сега забраняваме на съветските държавни медии да популяризират или да си обезпечават доходи от нашата платформа на всички места по света “.

В нощта на 26 февруари стана известно, че Европейският съюз разшири описите със наказания против съветски компании, в това число по-специално Корпорация Иркут, КамАЗ и Руските железници, рестриктивните мерки засегнаха и Совкомфлот и Обединената корабостроителна корпорация, пристанището в Новоросийск, Ростех и Севмаш. Варшава и Прага затвориха въздушното пространство на Полша и Чехия от 26 февруари 2022 година за съветските самолетни компании.

Ограниченията, наложени на Русия, демонстрират, че западните страни нямат по-ефективни ограничения, това мнение изрази Андрей Клишас, ръководител на комисията по конституционно законодателство на Съвета на федерацията. „ Фактът, че редица западни страни, в полуда от наказания, минаха към зрелищни, само че, както самите те признават, алегорични жестове, приказва, че инструментите им за наказания са изчерпани “, сподели депутатът от горната камара.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР