Силите, които избраха и свалиха Иван Гешев от поста главен

...
Силите, които избраха и свалиха Иван Гешев от поста главен
Коментари Харесай

Атанаска Дишева: Силите, които назначиха и свалиха Гешев, сега избраха Сарафов

Силите, които избраха и смъкнаха Иван Гешев от поста основен прокурор на Република България, в този момент избраха и Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността.

Това мнение изрази пред Нова телевизия Атанаска Дишева, член на съдийската гилдия към Висшия правосъден съвет (ВСС). Припомняме, че Дишева бе една от дребното, които гласоподаваха срещу назначението на Гешев.

Факт е, че моделите на държание на избиращия се повтарят у този, който назначава или избира- всеки избира себеподобни, уточни Дишева. Именно поради това тя се надява, че този състав на Висш съдебен съвет няма да избере новия основен прокурор. Първо поради изтеклия си мандат и второ поради извънредно ниското доверие, с което се употребява Висшия правосъден съвет към сегашния миг.

Има случаи, в които се двоумя за някои членове дали имат нужните по закон високи професионални и нравствени качества, с цел да бъдат част от Висшия правосъден съвет, допълни Дишева.
 Новият основен прокурор става явен на 26 октомври
Новият основен прокурор става явен на 26 октомври

Членовете на Висшия правосъден съвет (ВСС) откриха процедурата

Според нея повода за е да не се организира съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет, където да могат да се кажат неща, които няма да се харесат.

" Решението към този момент е взето- за какво се напъваш, няма смисъл " - са думи, отправяни от членове на Висш съдебен съвет към Дишева и които тя перифразира.

Атанаска Дишева разяснява и разкритията към взаимотношенията сред Борислав Сарафов и Пепи Еврото, доказателство, за които бяха изтеклите фотоси от дружеската им в ресторанта " Осемте джуджета " преди години.

" Приказката за осемте джуджета би трябвало да завърши с присъда " , заключи Дишева.
 Снимка 622725
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР