Силистренският театър представя най-новата си пиеса на 29 ноември! Премиера

...
Силистренският театър представя най-новата си пиеса на 29 ноември! Премиера
Коментари Харесай

Премиера на пиесата „Чудо“ в Силистра

Силистренският спектакъл показва най-новата си пиеса на 29 ноември! Премиера на „ Чудо “ от Иван Радоев

Драматично-куклен театър-Силистра /Бивш Куклен театър/ ще показа на 29 ноември най-новото заглавие от своя репертоар – пиесата „ Чудо “, чийто създател е емблематичният български стихотворец и драматург Иван Радоев, оповестиха от управлението на културната институция. Оттам разясниха, че премиерата ще е от 19.00 часа в салона на Драматично-куклен спектакъл, някогашен Куклен спектакъл.

Режисьор на пиесата е Димо Димов, сценограф – Николай Нинов, а вземат участие актьорите Михаил Незалзов, Александър Павлов, Станислав Георгиев, Мирослав Петров и Мима Дапкова.

Героите на забележителния български драматург и стихотворец Иван Радоев търсят своето знамение. Живеем във времена, в които триумфът се мери в пари, материални притежания и власт. Където понятията „ мое “ и „ твое “ имат своята императивна тежест.

И някъде там, измежду цялото това парцелирано благополучие, сякаш на инат, стои дребна барачка. Дъсчено джудже сред красивите великани от хром и стъкло. Килнат спомен от ера, която всички желаеме да забравим.

Зад избелелите напукани стени се свират няколко старци. Техният живот, техните фантазии и наслади, техните паники и грехове също са останали там някъде, в нежеланото минало. За да оцелеят в един от ден на ден изменящ се и неясен свят, те са принудени да се откъснат от своите мемоари и да намерят метод да осмислят съществуването си. Мечтата да бъдат още веднъж потребни за някого ги сплотява и ги тласка в последната им борба за опазване на тяхната човещина.

Фарсово-трагични, умилителни, абсурдно-невъзможни и безбожно земни Костадин и Юсуф, Хаим, Артаки и Таничка ни превземат след съвсем 40 години от основаването си.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Цена на билет: 10 лева

Билети при касата на театъра, информация и резервации на моб. 087600 77 95, 0876/00 76 79
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР