Силистра. В Силистра бе осветена Мемориална стена на славата. Това

...
Силистра. В Силистра бе осветена Мемориална стена на славата. Това
Коментари Харесай

Силистра: Мемориална стена на славата бе осветена в града

Силистра. В Силистра бе осветена Мемориална стена на славата. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация Силистра . В тържеството, отдадено и на 9 май – Ден на Победата и 73 години от края на Втората международна война, както и Ден на Европа, се включиха представители на органите на локалното самоуправление в района и на Областна администрация Силистра – показана от регионалния шеф Ивелин Статев и от основния секретар Елена Томова.
Събитието бе почетено с наличие от: ветерани от войните, народния представител Александър Сабанов, водачи на политически партии, представителни групи от междинни учебни заведения, неправителствени организации – измежду тях Съюзът на ветераните от войните, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса, Руски клуб Силистра, посетители от Съюза на ветераните на Кълъраш, Румъния и др.; както и доста жители. Стената от шест елементи в обща комбинация, дълга 20 м, с височина от 3 до 3.5 метра, е дело на Инициативен комитет, основан в първите години на предишното десетилетие, само че в следствие най-много на дейна организационна активност на състава му, управляван от Николай Димов – регионален шеф на област Силистра (2011-2013).
В продължение на 7 години учителят по история Тодор Николаев търси имената на починалите за свободата на Европа и на България бойци и офицери от 31-ви Силистренски пехотен полк, както и на силистренци, служили в други полкове от Българската войска, намерили гибелта си в боевете през Втората международна война. От името на институции и поданството бяха поднесени венци и цветя в подножието на Мемориалната стена, каквато под формата на разнообразни стели в област Силистра има и на територията на Мемориална гробница Шуменци 1916, основана в чест на успеха на България на Добруджанския фронт при завладяването на Тутраканската цитадела в края на Първата международна война.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР