Силен вятър в почти цялата страна. На места събори дървета

...
Силен вятър в почти цялата страна. На места събори дървета
Коментари Харесай

Щети след ураганния вятър: Паднали дървета и табели

Силен вятър в съвсем цялата страна. На места събори дървета и клони, табели и покриви. Няма потърпевши хора.

Сбъднаха се прогнозите  и поривите напразно през днешния ден надвишиха 90 км в час в Кюстендил. 83 бяха измерени в столицата, 72 км в час в Кърджали. Ветровито беше в цялата страна. Ще продължава да духа мощно и в идващите и в нощните часове. А вятърът през днешния ден нанесе  материални вреди, предава Нова тв.

Вихрушката в София повали десетки дървета. Ураганният вятър събори голямо дърво в Докторската градинка. На метри от пейки и пешеходна алея. Поривите безусловно са изтръгнали дърветата.

Топлото време изпълни местата за отдих, които обаче се оказаха рискови. В парка „ Заимов ” вятърът изтръгна висок бор. Дървото е паднало върху близкия паркиран автомобил, като по знамение няма потърпевши хора.

Поривите счупиха стъклата в жилищни здания.

Халата събори даже солидна осведомителна табела на метрото. При всички произшествия няма потърпевши хора. Екипи на " Аварийна помощ и предварителна защита " отстраняват вредите.

От Столичната община припомнят да внимаваме, когато се движим навън, както и да обезопасим незакрепените предмети по тераси и прозорците, а изпълнителите на строителните обекти  да ревизират положението на оградите, крановете и скелета.

 

                            
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР