Силен вятър в много области на страната и днес. Сигнали

...
Силен вятър в много области на страната и днес. Сигнали
Коментари Харесай

Щетите от силния вятър: Паднали дървета спряха влаковете между Пловдив и Филпово

Силен вятър в доста области на страната и през днешния ден. Сигнали за паднали дървета в столицата, Пловдив, Сливен и Хасково. Щети по релсите стопираха влакове.
Най-сериозни са вредите в Пловдив.

Бурният вятър продължава да бушува в града под тепетата и да нанася вреди. От сутринта пожарникарите и чиновници на паркове и градини не смогват да отстраняват паднали дървета още веднъж върху коли. Започна почистването на падналата изолираност на блок върху детска площадка.

Снимка: Райна Зайкова

Заради бурния вятър и заплахата още веднъж да се срутят части от изолацията постановиха служащите да бъдат краткотрайно отстранени.

Собственците на петте автомобила в кв. „ Южен “, които бяха премазани от паднало дърво, ще заведат групов иск против общината за обезщетение. Според един от потърпевшите общината е била осведомена с проблематичното дърво, сигналът е бил единствено усетен.

Десетки са сигналите за паднали клони и дървета

Изолацията на жилищния блок в регион „ Тракия “, която падна и се стовари върху детска площадка, не е била закрепена крепко с дюбели, това сподели инспекция на инженер от региона.

От общината ще издирят служащите, направили ремонта, за тяхна сметка ще би трябвало да създадат ново незабавно подсилване на изолацията и от другите страни на блока, с цел да не се повтори случая.

Автомобил се размина по знамение с летящ железен покрив на околовръстното край Пловдив. Кадрите са от видеорегистратор и са оповестени в „ МетеоБолканс “. Силният вятър нощес повали дървета върху седем автомобила.

А на улица „ Софлу “ дървото пада на метри от жилищен вход. На 112 са получен и над 100 сигнала.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР