Силен вятър ще духа днес на територията на почти цяла

...
Силен вятър ще духа днес на територията на почти цяла
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за силен вятър в почти цяла България

Силен вятър ще духа през днешния ден на територията на съвсем цяла България, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/. В тази връзка в доста области е разгласен жълт и оранжев сигнален код за евентуално рисково време. 

Предупреждението от първа степен е в действие за областите Бургас, Видин, Враца, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Русе, Търговище, както и за елементи от Благоевград, Варна, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Смолян, Сливен, София-област, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол.

Предупреждение от втора степен се отнася за областите Добрич, Кюстендил, Перник, Силистра, София-град, София-област.

Според прогнозата се чака поривите напразно в областите с жълт код да доближават до 20-24 м/сек , а в тези с оранжев код – до 29 м/сек .

През съвсем целия ден през днешния ден облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд , в планинските региони от Западна България – обилни по количество. Максималните температури към момента ще са относително високи за средата на месец ноември , най-вече сред 14° и 19°, в София – към 15°.

През новата седмица се чака захлаждане и по-чести превалявания от дъжд, с което зимата ще подсети за своето приближаване. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР