Силен вятър с пориви до 100 км/ч ще духа днес

...
Силен вятър с пориви до 100 км/ч ще духа днес
Коментари Харесай

Пазете се! Вятър до 100 км/ч в Северна и Източна България

Силен вятър с пориви до 100 км/ч ще духа през днешния ден допълнително от половината области в България - 17 от 28-те, предизвестява Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.

Втората степен на заплаха е в действие за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Сливен, Шумен, Ямбол, Добрич, Варна и Бургас.

Там вятърът ще е от запад-северозапад, със междинна скорост 15-20 м/с (55-72 км/ч) и пориви до 25-28 м/с (90-100 км/ч).

За останалите области е оповестена по-ниската степен на евентуално рисково време - жълт код. Ще духа мощен, на пориви плевел запад-северозападен вятър със междинна скорост 43-60 км/ч и пориви до 20-22 м/сек (72-80 км/ч). Областите с жълт код са: София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

През деня облачността ще е променлива, на доста места времето ще е предимно слънчево, съвсем без превалявания. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, а оптималните ще са сред 9° и 14°.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е над междинното за месеца.

В планините ще бъде много прохладно. Ще духа плевел, по високите и открити елементи – до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, тук-там до най-вече слънчево време. Почти без превалявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра – към минус 4°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа мощен, краткотрайно до плевел вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 12° и 14°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е към 17°.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР