Силен сняг заваля в 11 области на страната днес. Там

...
Силен сняг заваля в 11 области на страната днес. Там
Коментари Харесай

Заради снега: Коли останаха блокирани на АМ Хемус в посока София

Силен сняг заваля в 11 области на страната през днешния ден. Там беше разгласен жълт код за рисково време. Усложнена конюнктура по пътищата, леки произшествия и ограничавания за тежкотоварни коли имаше през целия ден, само че без тежки обстановки. Привечер обаче десетки коли останаха блокирани на автомагистрала " Хемус " в посока София.

Милена Кирова следи зимната ситуацията.

Наш фен описа, че десетки коли са в клопката на зимата на автомагистрала " Хемус " по посока София. Колите са спрели и не могат да продължат.
Янко Мочев: В момента се намираме в посока София на автомагистрала " Хемус " след Ботевградския тунел. Има голямо запушване. В момента някакви снегорини се пробват да се промушат сред колите. Но такова запушване аз не съм виждал. Не знам, някои се пробваха да се върнат назад. Някакъв немислим безпорядък е. Няма преспи, няма навявания. Може би изпод не е и поледица, сняг е.



След започването на снеговалежа 6 полета са пренасочени от летище София на аварийни летища. Всички останали полети се извършват от и до летище София. Пистата се почиства от време на време, вероятни са известни отклонения в разписанието.

На терен в София са 199 снегорина. Приоритетно се обработват трасетата на градския превоз.

 194 снегорина почистват снега в София 194 снегорина почистват снега в София
На терен в София са 194 снегопочистващи машини. Във всички региони на столицата се прави избутване на снежни маси и разпространяване на соли против залед...
Около 200 снегорина почесват столицата
За поддръжката на " Цариградско шосе " дават отговор към 7 снегорина. Борислав е отговорник на бригадата и твърди, че още, откакто заваляло, излезли да чистят.

Малко след Окръжна болница спешен екип на общината спираше придвижването, по " Цариградско шосе ", с цел да обезпечи кулоар на снегорините.

Движението и в двете направления на " Цариградско шосе " беше интензивно. На места се образуваха тапи. Закъсал ТИР, автомобил и две леки произшествия усложниха ситуацията.
Йоанна Христова - зам.-кмет на Следствен отдел към окръжна прокуратура: Има разнообразни сектори, където краткотрайно беше затруднено придвижването в границите на деня. Това са основа връзките към Мърчаево, към Кокаляне. Имаше едни избран интервал, в който в това число на " Цар Борис " и на България се наложи да бъде спряно придвижването, с цел да могат да минат обработващите машини.
В общината постъпвали сигнали от водачи на снегорини и от жители а погрешно паркирали коли, които пречели на снегопочистването.
Йоанна Христова - зам.-кмет на Следствен отдел към окръжна прокуратура: Имаше места, на които бяха аварирали МПС-та с летни гуми, което е извънредно неуместно за сегашните условия.
Въпреки уверенията на общината, че се чистят и подлези и спирки наш екип видя, че към Орлов мост имаше непочистени стълби и спирки. Заради снегопочистването на автомагистрала " Люлин " за към 6 часа беше неразрешено придвижването на ТИР-ове към Перник.
 Снежни блокади в страната, няма бедстващи хора Снежни блокади в страната, няма бедстващи хора
Затруднение на придвижването поради снега има в Западна, Северна и Южна България. Жълт код за превалявания е разгласен в 11 области на страната, заяви "Фокус ".

В Югозападна България единствено за час изобилният снеговалеж образува завивка от над 4 см. Движението по основните пътни артерии бе затруднено. В късния следобяд бе въведено ограничаване за прекосяването на камиони над 12 тона в сектора от София до Благоевград по Автомагистрала " Струма ". Същата възбрана бе въведена и в региона на местността " Предел " поради снегопочистване.

Агенция " Пътна инфраструктура " ще глоби пътноподдържащата компания на Автомагистрала " Струма ", виновна за снегопочистването на магистралния сектор на~ територията на област Кюстендил. Причината е установено забавяне при снегопочистващите действия през днешния ден.

 Санкции за пътноподдържащата компания на Автомагистрала Санкции за пътноподдържащата компания на Автомагистрала "Струма " в региона на Кюстендил
Агенция "Пътна инфраструктура " ще глоби пътноподдържащата компания на Автомагистрала "Струма ", виновна за снегопочистването на магистралния сектор на терито...

За към три часа беше затворен пътя Кюстендил-Дупница. Там през днешния ден имаше преобърнат автомобил на снегопочистваща техника, както и десетки закъсали леки коли. На 35 пасажери в рейс им се наложи да чакат повече от два часа с цел да продължат пътуването си до Самоков.
 Снегорин се прекатурна в Кюстендилско Снегорин се прекатурна в Кюстендилско
Снегопочистваща машина се е преобърнала в региона на местността Черна равнища, Кюстендилско, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Без електрозахранване са поданици от общините Бобошево и Трекляно. Работи се по премахване на повредите.

Заради злополука сред камион и микробус към обяд, интернационалният път Е-79 сред Монтана и Видин остана затворен за часове. След удара камионът се е завъртял и по този начин бяха блокирани и двете платна. При произшествието е потърпевш лидерът на микробуса, само че е без заплаха за живота.

След като придвижването по Е-79 беше блокирано, за пътуващите от Дунав мост 2 обходният маршрут беше по второкласния път към Монтана. До 10 сантиметра доближи снежната завивка във Видин.

Иначе упованията са от на следващия ден обстановката да се възстановява. Жълт код за снеговалежи разгласен единствено за 4 области на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР