Силен сняг заваля в 11 области на страната днес. Там

...
Силен сняг заваля в 11 области на страната днес. Там
Коментари Харесай

Коли са блокирани на АМ ”Хемус” към София

Силен сняг заваля в 11 области на страната през днешния ден. Там беше разгласен жълт код за рисково време. Усложнена конюнктура по пътищата, леки произшествия и ограничавания за тежкотоварни коли имаше през целия ден. Привечер обаче десетки коли останаха блокирани на автомагистрала ”Хемус ” в посока София.
Десетки коли са в клопката на зимата на автомагистрала " Хемус " по посока София. Колите са спрели и не могат да продължат.

" В момента се намираме в посока София на автомагистрала " Хемус " след Ботевградския тунел. Има голямо запушване. В момента някакви снегорини се пробват да се промушат сред колите. Но такова запушване аз не съм виждал. Някакъв немислим безпорядък е. Няма преспи, няма навявания. Може би изпод не е и поледица, сняг е ", описа пред Българска национална телевизия Янко Мочев.

След започването на снеговалежа 6 полета са пренасочени от летище София на аварийни летища. Всички останали полети се извършват от и до летище София. Пистата се почиства от време на време, вероятни са известни отклонения в разписанието.

За поддръжката на " Цариградско шосе " в София дават отговор към 7 снегорина.

Малко след Окръжна болница спешен екип на общината спираше придвижването по " Цариградско шосе ", с цел да обезпечи кулоар на снегорините. На места се образуваха тапи. Закъсал ТИР, автомобил и две леки произшествия усложниха ситуацията.

Въпреки уверенията на общината, че се чистят и подлези и спирки, към Орлов мост имаше непочистени стълби и спирки. Заради снегопочистването на автомагистрала " Люлин " за към 6 часа беше неразрешено придвижването на ТИР-ове към Перник.

Заради злополука сред камион и микробус към обяд, интернационалният път Е-79 сред Монтана и Видин остана затворен за часове. След удара камионът се е завъртял и по този начин бяха блокирани и двете платна. При произшествието е потърпевш лидерът на микробуса, само че е без заплаха за живота.

След като придвижването по Е-79 беше блокирано, за пътуващите от Дунав мост 2 обходният маршрут беше по второкласния път към Монтана. До 10 сантиметра доближи снежната завивка във Видин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР