Силен пожар избухна снощи в двора на болница “Николае Робанеску

...
Силен пожар избухна снощи в двора на болница “Николае Робанеску
Коментари Харесай

Евакуираха над 100 деца заради пожар в болница в Букурещ

Силен пожар избухна нощес в двора на болница “Николае Робанеску ” в Букурещ. Причината за случая е гръмнал трансформатор, написа Българска телеграфна агенция.

“Лечебното заведение е било захранвано с сила от личен генератор за повече от час след прекъсване на тока, а когато електричеството се е възстановило, трансформаторът е избухнал, причинявайки запалване на две коли наоколо ”, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Огънят бързо беше сподавен от военни пожарникари от Букурещ, осведомиха от Инспектората за изключителни обстановки. На терен бяха изпратени осем противопожарни автомобила с вода и пяна, два автомобила за намеса и избавяне от височина и изваждане, специфичен отряд спасители, камион с азот и две коли за спешна помощ на Спешната помощ на Румъния (SMURD).

110 деца са евакуирани и преместени от „ Николае Робанеску “ в болница „ Мария Кюри “.

„ Благодаря на медицинския личен състав и екипите за намеса за бързината и професионализма, който демонстрираха довечера. Най-важното е, че всички деца и медицинският личен състав към този момент са в сигурност “, написа в формалния си профил във Facebook румънският министър председател Марчел Чолаку.

Властите ще стартират следствие, с цел да схванат по какъв начин тъкмо се е случил случаят, оповестява Диджи24.

Национален клиничен център за детско нервно-психомоторно възобновяване „ Д-р Николае Робанеску “ е неповторима конструкция от европейски вид в Румъния.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР