Силен отбор ще представя България на европейското първенство по лека

...
Силен отбор ще представя България на европейското първенство по лека
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Отбор от медалисти ще представя България на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 г.

Силен тим ще показва България на европейското състезание по лека атлетика за юноши и девойки в Йерусалим. 11 ще бъдат представителите ни, като немалка част от тях към този момент са медалисти от огромните конгреси за млади спортисти през последните 2 години. За първи път в историята Българската национална телевизия ще излъчва еврошампионат по лека атлетика до 20 година Първенството ще бъде излъчено директно по Българска национална телевизия 3 и онлайн на bntsport.bg



Световната шампионка за девойки от Кали 2022 година Пламена Миткова е измежду фаворитките за оценки в скока на дължина. Атлет №1 на България за предходната година стартира сезона с 6.54 м, само че травма наруши подготовката ѝ преди шампионата. Въпреки това, задачите на Пламена и нейния треньор Ивайло Русенов остават високи, а очакванията са, че тя ще се подреди измежду медалистите. Компания на Миткова в бранша ще ѝ прави най-младата в тима ни Радина Величкова, която е едвам на 15 години. Преди по-малко от 2 седмици възпитаничката на именитата атлетка Ива Пранджева завоюва сребърен орден на Европейския юношески олимпийски фестивал за спортисти под 18 година с 6.09 м. Радина ще започва и в спринта на 100 м, където пък при мъжете ще ни показва Христо Илиев.



Божидар Саръбоюков е другият спортист, който ще започва в 2 дисциплини. През предходната година той завоюва сребърен орден от международното състезание за юноши в скока на височина, само че през този сезон се ориентира напълно към хоризонталните скокове. При дебюта си при мъжете – на европейското състезание в зала през март в Истанбул остана на крачка от медалите – четвърти с персонален връх 7.97 м. С този резултат състезателят на Димитър Карамфилов заема второ място в европейската юношеска класация след италианеца Матео Фурлани, единствен през сезона минал 8-метровата граница. Саръбоюков направи сполучлив дебют и в тройния скок, където завоюва националната купа с 16.19 м, с които поведе в европейската класация за юноши. Още един представител на семейство Саръбоюкови ще започва в Йерусалим – сестрата на Божидар, Ирен, която за втора поредна година завоюва бронзово отличие от европейски юношески олимпийски фестивал в скока на височина и в този момент ще започва в по-горната възрастова група.



Силна българска група ще започва на троен скок. Още двама наши спортисти ще вземат участие в тази дисциплинираност при юношите. Лъчезар Вълчев и Васил Русенов се завръщат в Йерусалим – градът, който им донесе толкоз позитивни страсти през предходната година със спечелването, надлежно на златен и бронзов орден на европейското състезание до 18 година Вълчев е и втори в европейската класация през сезона с 16.02 м, директно след Божидар Саръбоюков. При девойките ще ни показва Петя Бозукова.



Своите очаквания за положително присъединяване и възстановяване на персоналните си достижения имат и участниците ни в хвърлянията Тодор Петров /тласкане на гюле/ и Симеон Касъл /хвърляне на диск/, както и хърделистът Радостин Миленов, който ще започва на 110 м с трудности.

Още в първия ден на шампионата – 7 август, понеделник, започва повече от половината български тим. Брат и сестра Саръбоюкови ще вземат участие в ранната сесия, където ще търсят място във финалите на скок на дължина и скок на височина. Цялата сесия ще се излъчва от 8:30 ч. в уеб страницата bntsport.bg, а първите 2 часа ще се предават и по Българска национална телевизия 3. В следобедната сесия от 17:00 ч., която Българска национална телевизия 3 ще излъчва директно ще започват Радина Величкова и Христо Илиев /100 м/, Радостин Миленов /110 м с препятствия/, Петя Бозукова /троен скок/ и Симеон Касъл /хвърляне на диск/.

Ето и началните часове на предаванията на Българска национална телевизия 3 в идващите дни от шампионата:

7 август /понеделник/ - 8:30 ч. и 17:00 ч.

8 август /вторник/ - 8:30 ч. и 16:50 ч.

9 август /сряда/ - 8:00 ч. и 17:30 ч.

10 август /четвъртък/ - 9:00 ч. и 17:30 ч.

Европейското състезание за вас ще разяснява Евгени Николов.

Бъдете с Българска национална телевизия 3 и вълнуващите надпревари в Йерусалим!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР